Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο Placido Domingo στο πλευρό της UNESCO!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η μεγάλη οικογένεια των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO, αριθμεί ένα ακόμα εκλεκτό μέλος, τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, τενόρο Placido Domingo.

Στην τελετή ανακήρυξης του Placido Domingo σε Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε  στην έδρα της στο  Παρίσι, παρευρέθησαν προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.

Η Μαριάνα Β. Βαρδινογιάννη με την ηθοποιό Μαρίζα Μπέρενσον.

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO,  Irina Bokova, στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του διεθνούς καλλιτέχνη  υπογραμμίζοντας τη βαθιά κοινωνική του ευαισθησία και  αφοσίωσή του στις  αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η UNESCO, στην  υποστήριξή του στους νέους μουσικούς και στην προσπάθειά του να φέρει την κλασσική μουσική κοντά στον απλό άνθρωπο και στα παιδιά.  

Είπε ακόμη,  πως είναι βέβαιη ότι ο Placido Domingo, θα συμβάλει σημαντικά στην εφαρμογή των διεθνών προγραμμάτων της UNESCO, με πρώτο το Πρόγραμμα «Education for All» (Εκπαίδευση για Όλους).

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον γιο της Νίκο και τη σύζυγό του Αλεξία.

Η τελετή συνεχίστηκε με μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση προς τιμήν του Placido Domingo. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Μαριάννα  Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τα κοινά θέματα στα οποία συνεργάζονται, με την Sheikha Mozah, καθώς και με τον Placido Domingo, τον οποίο δεν παρέλειψε να συγχαρεί και να καλωσορίσει στο Σώμα των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της  UNESCO.

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η γ. δ/ντρια  της UNESCO Marina Bokova, ο Placido Domingo και η Sheika Mozah του Κατάρ.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του Προγράμματος «Education for All» και  αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα αυτό  αποτελεί δέσμευση προς την παγκόσμια κοινότητα και σκοπό έχει να προσφέρει σε παιδιά, νέους και ενήλικες  σε όλο τον κόσμο την δυνατότητα πρόσβασης στην βασική εκπαίδευση μέχρι το 2015.

Για την υλοποίησή του έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους 164 χώρες, κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνή ινστιτούτα και ιδρύματα,  εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου