Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εκστρατεία καθαριότητας....από τα περιττώματα των σκύλων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο αστικού περιβάλλοντος κ. Βασίλη Ξυπολυτά οι πρώτοι 27 (από τους συνολικά 50) ειδικούς κάδους για τη διάθεση πλαστικών σακουλών περισυλλογής των περιττωμάτων των κατοικίδιων ζώων τοποθετήθηκαν από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης.


Παράλληλα διανεμήθηκε ειδική συσκευασία με πλαστικές σακούλες, σε 5.000 ιδιοκτήτες σκύλων στην Κηφισιά, έτσι ώστε, να περισυλλέγουν οι ίδιοι τα περιττώματα των κατοικίδιων τους.   

Οι συγκεκριμένες συσκευασίες, σε σχήμα μικρού κόκαλου, δένουν στο λουρί του σκύλου, έτσι ώστε να τα έχει συνεχώς μαζί του ο συνοδός του κατοικίδιου. Δείτε σχετικό βίντεο πατώντας εδώ....
  
Επίσης, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Δημοτικής Διακυβέρνησης και υπεύθυνη αδέσποτων ζώων κ. Νίνα Βλάχου,  διένειμαν  ενημερωτικό έντυπο σε ιδιοκτήτες σκύλων επισημαίνοντάς τους, τις ευθύνες τους για την ευπρεπή εμφάνιση της πόλης.


Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του Δήμου, ο κ. Ξυπολυτάς δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο,  τώρα πια όμως είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζεται καθώς οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν στη διάθεσή τους, τόσο τα  σημεία που μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν σακούλες όσο και το ειδικό σκεύασμα για την αποθήκευσή τους. Καλούμε όλους τους ζωόφιλους να υποστηρίξουν την παραπάνω πρωτοβουλία και να διαδώσουν αυτή τη νέα προσπάθεια σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων στο Δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου