Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο Κ. Βαξεβάνης για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, δηλαδή επέμβαση σε ηλεκτρονικό αρχείο και μετάδοση προσωπικών δεδομένων.

Η εισαγγελική παραγγελία ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό.

                   Ο δημοσιογράφος από τη ΓΑΔΑ (όπου αρχικώς προσήχθη) μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων.

Μεταξύ των ονομάτων που φιγουράρουν στη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ…..είναι γνωστοί επιχειρηματίες, κοσμηματοπώλες, βουλευτές, εκδότες και δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επιστήμονες κτλ.

Όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο Κουτί της Πανδώρας, η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.  

Ο Κ. Βαξεβάνης έγραψε στο Twitter: «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε».

Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που μπορείτε να δείτε εδώ..., ο δημοσιογράφος δήλωνε έτοιμος να εμφανιστεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία και προσέθετε ότι δήλωνε ότι βρίσκεται σε ένα φιλικό σπίτι, έξω από το οποίο υπάρχουν αστυνομικοί, ενώ έκανε λόγο για συστηματική παρακολούθηση και πρωτοφανή κινητοποίηση σε βάρος του.

«Δυστυχώς είμαι στη θέση να πρέπει να μιλήσω για το αυτονόητο. Το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ αύριο το πρωί θα βγω από το σπίτι όπου βρίσκομαι για να πάω να ζητήσω εξηγήσεις από την εισαγγελία για αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι παραθεσμική και μη νόμιμη» δήλωνε.

Στο ίδιο μήνυμα, ο Κ. Βαξεβάνης υπερασπίζεται την κίνησή του να δημοσιοποιήσει τη λίστα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει μία δημοσιοποίηση ονομάτων σε σχέση με τραπεζικούς λογαριασμούς που ουδέποτε είπαμε αν έχουν ή δεν έχουν λεφτά».

«Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Η συναλλαγή ανθρώπων με τράπεζες δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Τις συναλλαγές με τράπεζες τις κάνουμε δημόσια στα γκισέ. Να έχει κάποιος λογαριασμό σε τράπεζα δεν σημαίνει τίποτα και δεν είναι προσωπικό δεδομένο» δήλωσε.

Στο ίδιο θέμα αναφέρονται και οι New York Times....!!

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ  (1) γιατί η Δικαιοσύνη κινήθηκε «άμεσα»  εναντίον αυτού που αποκαλύπτει την αλήθεια…..ενώ επιδεικνύει προκλητική «νωθρότητα» απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν….που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν;; και (2) γιατί το καθήκον της Δικαιοσύνης να παρέμβει είναι «επιλεκτικό» και δεν αφορά ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου