Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Φλαμέγκο με πάθος!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Θέατρο Badminton σήμερα 3 και αύριο 4 Νοεμβρίου 2012 παρουσιάζεται  τo Ballet Flamenco de Andalucía σε χορογραφία και σκηνοθεσία Ruben Olmo.

Metαfora: Μια παράσταση που έως τώρα έχει ενθουσιάσει το κοινό κι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλα τα θέατρα που έχει φιλοξενηθεί ανά τον κόσμο. 


Το φλαμένκο αποτελεί την κινητήρια δύναμη της κουλτούρας της Ανδαλουσίας, είναι ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Το φλαμένκο για την Ανδαλουσία είναι ένα πλατιά δημοφιλές βίωμα, που από το 2010 αποτελεί και μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.


Ένα ταξίδι στο θέαμα και την ακρόαση ανάμεσα σε ρομάντζες και καντίνας, ταγκό της Γρανάδας, μπουλερίας, φλαμένκο βαλς, βερδιάλες ή ζάμπρας. Είναι ένα μπαλέτο τόσο κομψό και δυναμικό, αποτελούμενο από τη δύναμη της καρδιάς και το ταλέντο της λογικής.

Η δεκαεπτάχρονη ιστορία του Ballet Flamenco de Andalucía έχει σηματοδοτηθεί από πολλές διακρίσεις, όχι μόνο από το κοινό και τους κριτικούς, αλλά και από πολλά θεατρικά βραβεία.

Ώρα έναρξης: 21:00 (Σαβ. 3/11), 19:00 (Κυρ. 4/11)
Εισιτήρια: 10€ - 40€

Και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 6 - 7 Νοεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου