Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πολιτιστικός μήνας της Βραζιλίας στην Κύπρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη μοντέρνα αίθουσα του πολυχώρου «The Shoe Factory» που βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία, στo πλαίσιο του φεστιβάλ «Οκτώβριος πολιτιστικός μήνας της Βραζιλίας» πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς»  του επιτίμου προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα , πλαστικού χειρουργού Δρα. Ιωάννη Λύρα στο οποίο περιγράφονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες να θεωρούνται από τους πιο όμορφους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ο Δρ. Ι. Λύρας, η σύζυγός του ενδοκρινολόγος Παρί Ράπτη - Λύρα κι ο πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Κύπρου Κωστής Λευκαρίτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την οργάνωση της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Κύπρο σε συνεργασία με το επίτιμο προξενείο της Βραζιλίας στην Λευκωσία, το ίδρυμα τεχνών Pharos Arts Foundation και με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Pitanguy (EAPS-ACEIP).

Mollie - Ann Jackson Alleyne (ΟΗΕ Κύπρου), Aνδρέας Ονησιφόρου από το ΥΠΕΞ Κύπρου.

Όλοι παρακολουθήσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του πρεσβευτή της Βραζιλίας στην Κύπρο  Dante Coelho de Lima, του πρεσβευτή της Ελλάδος στην Κύπρο  Βασίλη Παπαϊωάννου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου και προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου  Βάσου Οικονόμου και του προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, δικηγόρου  Αλέκου Ορουντιώτη.

Ο Δρ. Ι. Λύρας με την παρουσιάστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφο Βίβιαν Κανάρη και την κυρία Ελενίτσα.


Αναφορά έγινε στις απόψεις δυο σημαντικών προσωπικοτήτων του διεθνούς επιστημονικού χώρου, του βραζιλιάνου πλαστικού χειρουργού Ivo Pitanguy από το Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας και του Ιταλού ιστορικού και αρχαιολόγου Valerio Massimo Manfredi από το Μιλάνο της Ιταλίας, που έχουν γράψει κεφάλαια μέσα στο βιβλίο.

Ο Δρ. Ι. Λύρας, ο Dante Coelho de Lima πρέσβης Βραζιλίας, ο δικηγόρος Αλέκος Ουρουνιώτης- πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, η Παρί Ράπτη - Λύρα.

Ακολούθως ο συγγραφέας ανέλυσε ορισμένα κεφάλαια του βιβλίου στα οποία περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οι Βραζιλιάνοι παραμένουν όμορφοι και πάντα δραστήριοι.  

Μεταξύ άλλων διακρίναμε τους εξής: τον Βραζιλιάνο πληρεξούσιο Υπουργό  Αntenor Bogea, τον βουλευτή Λευκωσίας  Ανδρέα Πιτσιλίδη, τον βουλευτή Λάρνακας  Γεώργιο Τάσσου, τον Πρόεδρο του προξενικού σώματος Κύπρου  Κωστή Λευκαρίτη, τον εκπρόσωπο από το Υπουργείο Εξωτερικών  Ανδρέα Ονησιφόρου, την Πρέσβειρα της Αραβικής δημοκρατίας της Αιγύπτου  Menha Bankhoum, την  Mollie-Ann Jackson Alleyne από τον ΟΗΕ Κύπρου (UNFICYP), τον επίτιμο πρόξενο της Σλοβενίας  Εύρο Αλεξάνδρου, την διευθύντρια του Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο  Κατερίνα Λάμπρου, τους επιχειρηματίες  Γιάννο Αθηενίτη ,  Γεώργιο Τσακιστό και Μιχάλη Ιωαννίδη, την σύζυγο του Διοικητή της ΕΛ.ΔΥ.Κ Δέσποινα Κουρή ,την Κύπρια τραγουδίστρια,  Στέλλα Γεωργιάδου, τον Βραζιλιάνο τραγουδιστή  Cadu de Andrade, και τον Βραζιλιάνο πιανίστα Farlley Derze, τον τ. Υποδιοικητή της Ελληνικής Τράπεζας, Νίκο Χατζηνικολάου, τον Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας της Βραζιλίας στην Κύπρο  Garo Keheyan, πολλούς Κύπριους και Ελλαδίτες γιατρούς μεταξύ των οποίων και τον Ελλαδίτη Καθ. Οφθαλμολογίας από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, Ιωάννη Ασλανίδη, κ. ά.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ως δώρο από τον συγγραφέα από ένα αντίτυπο του βιβλίου ενώ τα έσοδα από την μέχρι τώρα πώληση του βιβλίου διατίθενται σε ιδρύματα για παιδιά με γενετικές ή επίκτητες αναπηρίες.

Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας μετά την εκδήλωση υποδέχτηκε τους καλεσμένους του σε πολύ γνωστό μουσικό χώρο στο κέντρο της Λευκωσίας και μοιράστηκε μαζί τους μια όμορφη βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου