Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μια τρελή, τρελή σαραντάρα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συνέντευξη τύπου στο σικ Zonar’s πραγματοποίησε η εταιρία παραγωγής Ελληνική Θεαμάτων για να μας παρουσιάσει τους πρωταγωνιστές της ανεπανάληπτης  κωμωδίας των Σακελάριου - Γιαννακόπουλου, «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα», που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στις 21.00 στο Μικρό Παλλάς.

Το έργο γράφτηκε το 1957 και 3 χρόνια αργότερα το ανέβασε στο θέατρο η Μαίρη Αρώνη, ενώ έπειτα από δέκα χρόνια μεταφέρεται στον κινηματογράφο με σκηνοθέτη το Γιάννη Δαλιανίδη και πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου.


Πενήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σκηνοθετεί την ιστορία,  διατηρώντας το ύφος και το «άρωμα» της εποχής. Η διασκευή συνδυάζει το θεατρικό έργο με το κινηματογραφικό σενάριο.

Την πεταχτούλα σαραντάρα χήρα Τζένη Πετρομιχάλη ερμηνεύει η  πληθωρική Βίκυ Σταυροπούλου, τα  αδέρφια της είναι ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Ελένη Κρίτα, η «κολλητή» της  η Βάσω Γουλιελμάκη και η οικονόμος - και άγρυπνο μάτι - του σπιτιού η Νεφέλη Ορφανού.

Ο Κωνσταντίνος Κακούρης είναι ο φτωχός βιολιστής που ερωτεύεται η Τζένη και ο Στράτος Χρήστου ο γαμπρός- κελεπούρι. Τον θίασο συμπληρώνουν ο Γιώργος Δεπάστας και ο Ivan Svitailo που το χορευτικό του με την Βίκυ Σταυροπούλου  έχει πολύ γέλιο.

Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
 
Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00 , Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 (λαϊκή)  και 21:00, Κυριακή 18:00  και 21:00

*Σάββατο 6  και Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί μόνο η βραδινή παράσταση.

Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία: 20 €   Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 €  Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου