Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Καθαρή Κηφισιά είναι υπόθεση που αφορά όλους μας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι γεγονός ότι πολλοί παραπονιούνται για τα σκουπίδια αλλά τα σκουπίδια δεν  είναι μόνο ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της Υπηρεσίας Καθαριότητας αλλά  και του κάθε Δημότη, του κάθε μαγαζιού που θα πετάξει τα σκουπίδια του, χωρίς  να νοιάζεται να τηρήσει ορισμένους απλούς Κανόνες Καθαρής Συμπεριφοράς που....αναφέρονται εδώ....

Τον τελευταίο καιρό  συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με επικεφαλή τον Αντιδήμαρχο  κ. Βασίλη Ξυπολυτά έκαναν αυτοψίες σε σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονται  έξω από τους κάδους του εμπορικού κέντρου, ενώ όπως διευκρινίστηκε από την  Υπηρεσία Καθαριότητας οι κάδοι ήταν κενοί.


Ο ίδιος ο κ. Ξυπολυτάς μάλιστα, συμμετείχε στις εν λόγω αυτοψίες ανοίγοντας σακούλες σκουπιδιών με ξυράφι για να βρει αποδείξεις και ονόματα καταστημάτων που ρυπαίνουν.

Για τα καταστήματα είναι πολύ εύκολο να εντοπισθούν σε ποιον ανήκουν οι σακούλες απορριμμάτων από το είδος αυτών και από το περιεχόμενού τους που  βοηθά ώστε να επιβληθούν τα πρόστιμα. Αντίθετα όμως για τους ιδιώτες είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθούν σε ποίον ανήκουν οι σακούλες που πετάγονται όπου νάνε!

ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΘΑ όπως ο κ. Αντιδήμαρχος προσπαθήσει να επινοήσει / εφαρμόσει ένα είδος «point system» προειδοποίησης των ιδιωτών για τις σακούλες απορριμμάτων που πετάνε έξω από τους κάδους των ακινήτων που εξυπηρετούνται, και  ρυπαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο! 

Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ τις κλήσεις θα αποδίδει η Δημοτική  Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν επιδοθεί 27 κλήσεις σε καταστηματάρχες και 60 σε μη αποψιλωμένα οικόπεδα, ενώ τα πρόστιμα ξεκινάνε από 200 ευρώ, μέχρι και 9.000 ευρώ για  μολυσμένα και επικίνδυνα απορρίμματα.

Στις αποδοθείσες κλήσεις έχουν γίνει ενστάσεις από τους υπόχρεους, οι  οποίοι ζητάνε την κατ’ εξαίρεση και λόγω της οικονομικής κρίσης, αποφυγή  καταβολής του αντιτίμου της κλήσεως.

Για αυτόν τον λόγο, αποφασίστηκε στο τελευταίο  Δημοτικό συμβούλιο στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 η σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την εξέταση των προστίμων που έχουν επιβληθεί  σε επιχειρήσεις ή ιδιώτες που ρυπαίνουν

Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, αναφέρθηκε σχετικά λέγοντας ότι:

«Η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για μια πιο καθαρή Κηφισιά είναι υπόθεση που μας αφορά όλους. Είμαστε αντιμέτωποι με μια κακή νοοτροπία κάποιων που δεν μπορούν να σεβαστούν τη πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ξυπολυτάς και πρόσθεσε ότι «Αυτή η αντίληψη θα πρέπει να τελειώσει. Είναι αδιανόητο να πετάει ο καθένας όπου θέλει τα σκουπίδια του, πόσο μάλλον όταν τα ίδια τα μαγαζιά πληρώνουν μεγάλα ενοίκια για να απολαμβάνουν την ομορφιά της Κηφισιάς. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά για να διατηρήσουμε τη πόλη μας καθαρή και να δώσουμε στη  Κηφισιά την εικόνα που της αξίζει και που όλοι επιθυμούμε».

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ η ενδιαφέρουσα εκστρατεία καθαριότητας που ξεκίνησε ο κ. Αντιδήμαρχος να επιφέρει γρήγορα τα αναμενόμενα αποτελέσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου