Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Πέμπτη 02/10/2012 στις 10.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά μέλη και το κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10.00πμ με την λήψη αποφάσεων επί «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται  στην πρόσκληση με Α.Π. 42920 ημερομηνίας 27/09/2012. Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Παναγιώτου και Γ. Παπαδόπουλος. 

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα κάτωθι «6» τακτικά θέματα.......επί τροχάδην και χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

1. Καθορισμός  Θέσεων Λαϊκής Αγοράς στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Κ.Σ. Νέας Ερυθραίας. Η κ. Μουστάκη ψήφισε κατά!

2. Συζήτηση για την αξιοποίηση του ακινήτου « Νάρκισσος».

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια το ακίνητο ήταν εστιατόριο! Μοναδική χρήση που να μην δημιουργεί όχληση είναι η χρήση φαρμακείου την οποία εισηγήθηκε το Κ.Σ. Εκάλης. Επομένως είναι θετικός για την εν λόγω χρήση με Δημόσιο Διαγωνισμό.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Κ.Σ. Εκάλης με 4 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

3. Καθορισμός νέων θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους  για το έτος 2013 και καθορισμός αριθμού χορήγησης αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου στο Δήμο Κηφισιάς.

Ο κ. Χιωτάκης ανέφερε ότι ο καθορισμός νέων θέσεων για το 2013 επείγει διότι η καταλυτική ημερομηνία εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι 31/10/2012.

Ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε τις εισηγήσεις των τριών Δημοτικών Ενοτήτων: Για την (1) Κηφισιά να ισχύουν μόνο οι παλιές θέσεις συν μια νέα θέση στο σταθμό ΚΑΤ (2) Νέα Ερυθραία να μην δοθεί καμία νέα άδεια και (3) Εκάλη ουδεμία θέση!

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι οι κ.κ. Τσιλιγκίρης και Μουστάκη διαφώνησαν και ζήτησαν  να μην  δοθεί καμία νέα άδεια για το 2013!

4. Παραλαβή του Master Plan για το έργο « Αξιοποίηση του Ακινήτου ΑΛΑΣΚΑ».  Αποφασίστηκε ομόφωνα να συζητηθεί τελευταίο.

5. Εισήγηση για την διακοπή εργασιών στο οικόπεδο Ο.Τ. 27 / 07.

Ο κ. Κουρμαδιάς αναφέρθηκε στο γεγονός κατά πόσον η διάνοιξη της οδού Λυκούργου θα σημάνει διακοπή των εργασιών επί της Ταϋγέτου στον Άγιο Δημήτριο.

Ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε να ζητηθεί από την Πολεοδομία γνωμάτευση εάν πράγματι η διάνοιξη επηρεάζει τις εργασίες διάνοιξης ή όχι! Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι η κ. Μουστάκη δήλωσε παρούσα!

6. Έγκριση θέσεων πιλλάρ.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Μαρκεσίνη για δύο θέσεις πιλλάρ επί της οδού Σοφοκλέους στην Εκάλη.

Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος απεχώρησε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και ο κ. Αυλήτης ανέλαβε την προεδρία κατά την διάρκεια της παρουσίασης του θέματος «4»  που αφορά το Master Plan για το έργο «Αξιοποίηση του Ακινήτου ΑΛΑΣΚΑ» από τον κ. Νικόλαο Μιχόπουλο της εταιρείας REDEPLAN Α.Ε. Σύμβουλος Φορέων και Επιχειρήσεων.

Στην εισαγωγή του ο κ. Μιχόπουλος, τόνισε ότι το σχέδιο αξιοποίησης βασίσθηκε στο άρθρο  41 του Ν.40/69 ΦΕΚ 79 Α / 09/04/2012 το οποίο αναφέρει ότι «τα υφιστάμενα κτίρια και υποδομές εκτός πάρκων και άλσων χωρίς έγκριση εξαιρούνται της κατεδάφισης»!

Ακολούθησε η παρουσίαση της μελέτης σε μεγάλη οθόνη. Μετά το πέρας της παρουσίασης  εγκρίθηκε ομόφωνα  ΜΟΝΟ η παραλαβή της μελέτης, η οποία θα συζητηθεί διεξοδικά στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου