Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας κ. Υπουργέ Πολιτισμού!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ ΜακΓκρέκορ κάποτε μας έλεγε ότι δεν στέλνουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω στην Αθήνα γιατί έχει νέφος και θα καταστραφούν!



Όταν το νέφος έφυγε, μας έλεγε ότι τα Μάρμαρα δεν μπορούν να επιστρέψουν γιατί δεν υπάρχει ένα σύγχρονο Μουσείο να τα φιλοξενήσει!

Τώρα το Μουσείο της Ακρόπολης δημιουργήθηκε, το τελευταίο χαρτί του ΜακΓκρέκορ είχε ξεθωριάσει και είχε απομείνει να λεει διάφορα ανόητα επιχειρήματα ότι δηλαδή το Λονδίνο είναι το κέντρο της Ευρώπης και επομένως τα Μάρμαρα έχουν καλύτερη προβολή εκεί!



Τώρα τον οπλίσαμε με επιχειρήματα και πάλι!....μετά την πρωτοφανή ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας, διότι η Ελλάδα ψάχνει:

(1) για Υπουργό Πολιτισμού, καθώς η (στο μιλητό) παραίτηση του κ. Γερουλάνου δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα, όπως μας είπαν, έδωσε εντολή στον κ. Γερουλάνο να σπεύσει στην Ολυμπία για να.....πληροφορηθεί τι συνέβη!

(2) να βρει τρόπους αποφυγής επανάληψης της ιστορίας με τις εισβολές και τις διαρρήξεις σε μουσεία και χώρους τέχνης ( π.χ. Εθνική Πινακοθήκη ) αφού οι δράστες μυρίζουν αδυναμία, μυρίζουν έλλειψη προσωπικού, μυρίζουν έλλειψη μέτρων ασφαλείας, μυρίζουν εγκληματική αδιαφορία επίβλεψης ή συντήρησης των ήδη εγκατεστημένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες  συστημάτων υψίστης ασφαλείας!

Το μόνο που κρατάει τους δράστες «συγκρατημένους» προς το παρών είναι αυτά που θα κλέψουν δεν ξέρουν πως και που να τα διαθέσουν. Φαίνεται όμως ότι και  για αυτό κάτι θα σκεφτούν εάν συνεχιστεί η πλημμελής διαφύλαξη της Εθνικής μας κληρονομιάς!

Το επιχείρημα του Νιλ ΜακΓκρέκορ του ανθρώπου που χρόνια τώρα πρωταγωνιστεί στο κίνημα άρνησης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, φαντάζει ξανά ισχυρό σε ολόκληρο τον κόσμο!....αν συνεχίσουμε να παραμένουμε αδρανείς κ. Υπουργέ Πολιτισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου