Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Τρίτη 28/02/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.06πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «25» τακτικών  θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 8649 ημερομηνίας 22/02/2012.

Το έκτακτο θέμα αφορούσε την εισήγηση αίτησης κατεδάφισης «τοιχίου» επί της οδού Δημ. Γούναρη 33, η οποία υποβλήθηκε από την Διαχειρίστρια κ. Ιωάννα Δημητροπούλου. Εγκρίθηκε ομόφωνα. ....η εισήγηση να κοινοποιηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο!

Για τα κάτωθι «25» τακτικά θέματα πάρθηκαν «ομόφωνες εγκριτικές» αποφάσεις!.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!


1. Τοποθέτηση καντίνας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στην οδό  Καλυφτάκη και Παλλήνης στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

 2. Εισήγηση για αριθμό αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε ιδιωτικούς χώρους και αριθμό αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (Τύπου Α, Τύπου Β) και στις τρεις  ενότητες.

Η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς να δοθούν 5 άδειες τύπου «Α» για μανάβικα και ψαράδικα και 5 τύπου «Β» για λοιπά προϊόντα, απορρίφθηκε ομόφωνα κατόπιν εισηγήσεως του κ. Χιωτάκη! Επίσης παρόμοιες άδειες για την Νέα Ερυθραία και Εκάλη να μην δοθούν σε κανένα!

3. Έγκριση τοποθέτησης στεγάστρων στις νέες στάσεις των λεωφορειακών γραμμών 522 και 523 στη συνοικία των Αδαμών. Η πρόταση του Συλλόγου ΚΗΦΙΣΟΣ για την τοποθέτηση στεγάστρων εγκρίθηκε ομόφωνα.

4. Καθορισμός και διόρθωση θέσεων για πώληση Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Ο «ετεροχρονισμένος» καθορισμός εγκρίθηκε ομόφωνα! Οι εν λόγω θέσεις ήδη χρησιμοποιούνται!

5. Εισήγηση για ανάκληση άδειας λειτουργίας στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ, επί της οδού Παλαιολόγου 1, Κηφισιά , στο όνομα «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ  ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΝ  - BELLE HELENE».

Η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς για απόρριψη της εισήγησης και ανάκληση της άδειας συζητήθηκε και αποφασίσθηκε ομόφωνα ότι το Κ.Σ. Κηφισιάς οφείλει να ξανά-αποφασίσει λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα,  καμία βεβαιωμένη μήνυση!

6. Καθορισμός τιμής μονάδος προσκυρούμενου τμήματος, επί των οδών Φιλαδελφέως και Μεθώνης στο Ο.Τ. 681.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει την τιμή μονάδος στα 900,00 ευρώ / μ2. Η Ιερά Μονή Πετράκη ζήτησε αναπροσαρμογή της μονάδος στα 486,00 ευρώ! Ο Πρόεδρος κ. Χιωτάκης εισηγήθηκε την απόρριψη της.....η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα!

7. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Λήψη  απόφασης για κατάργηση δύο μειωτήρων ταχύτητας (σαμαράκια) στην οδό Ρόδων 62 και 64». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

8. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Εισήγηση μετατροπής της οδού Καρδερίνας σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

9. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Οριοθέτηση εισόδου πάρκιν στην οδό Γεωργαντά 13 στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

10. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Απαγόρευση στάθμευσης στη διασταύρωση των οδών Αίαντος και Πρωτέως στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

11. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις:«Έκθεση ελέγχου Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομη στάθμευση επί της οδού Αθηνάς στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς για την τοποθέτηση οριοδεικτών!

12. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Έγκριση προδιαγραφών φυσικών εμποδίων προ των καταστημάτων Πιστωτικών Ιδρυμάτων». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

13. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της οδού Τατοΐου στο ύψος του Α.Ο.Κ. στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

14. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Απαγόρευση κυκλοφορίας στον πεζόδρομο της οδού Ελύτη». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς να τοποθετηθεί απαγορευτικό!

15. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Έκθεση ελέγχου Δημοτικής Αστυνομίας για τις οδούς Νίκης και Γρ. Λαμπράκη στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας να επιτρέπεται μόνο η «στάσης» για τα πρώτα 20 μέτρα επί της οδού Νίκης!

16. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Μεταφορά τηλεφωνικού θαλάμου στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς για την μεταφορά του τηλεφωνικού θαλάμου αλλά με έξοδα του καταστήματος που το ζητάει!

17. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Φιλαδελφέως 14, στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

18. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Έκθεση ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για σήμανση των διαβάσεων πεζών και ραμπών διέλευσης ΑΜΕΑ». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας για να τοποθετηθούν πινακίδες και διαγραμμίσεις!

19. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Αίτηση ΟΑΣΑ για τοποθέτηση οριοδεικτών στην συνέχεια της  νησίδας στο ύψος της στάσης στην Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς για την τοποθέτηση οριοδεικτών μέχρι την διάβαση των πεζών!

20. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Αίτημα για τοποθέτηση εικονοστασίου στη συμβολή των οδών Φραγκοπούλου και Κρέσνας στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

21. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Έκθεση Ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για την αποφυγή παράνομης στάθμευσης οχημάτων στην συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Γεωργαντά στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας!

22. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Λήψη απόφασης περί απαγόρευσης στάσης – στάθμευσης στον παράπλευρο Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας». Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε να απαγορευθεί η «στάθμευσης» μόνο και όχι η «στάσης»! Εγκρίθηκε ομόφωνα.

23. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Αίτηση οριοθέτησης εισόδου parking στην οδό Διονύσου 21 στην Κηφισιά». Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

24. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Αίτημα κατοίκων για κυκλοφοριακή ρύθμιση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Ν. Ερυθραία».  Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας να ζητηθεί πρώτα σχετική μελέτη!

25. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Παράνομη στάθμευση περιμετρικά της πλατείας Ν. Πλαστήρα (25ης Μαρτίου) στη Ν. Ερυθραία».  Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας για τοποθέτηση πλαστικών εμποδίων (κολονάκια)!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι εισηγήσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων για «19» κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πέρασαν πρώτα από την διαδικασία της διαβούλευσης μέσω  διαδικτύου προτού η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής τις εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο!

1 σχόλιο:

  1. Εσείς γνωρίζατε για την διαδικασία της διαβούλευσης μέσω διαδικτύου προτού η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής τις εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο! Έχω πρόγραμμα που παρακολουθεί και με ενημερώνει, για ότι γράφεται στο Ιντερνέτ και περιέχει λέξεις Κηφισιά, Ερυθραία, Τατοϊου, περιβάλλον, κλπ., αλλά δεν θυμάμαι καμιά τέτοια ενημέρωση...
    Όλες οι ειδήσεις (που συνήθως είναι με δελτία Τύπου). Π.χ. "Κόψανε πεύκα στη Τατοϊου". Ύστερα από Δυναμική (?) & Δραστική επέμβαση του Δημάρχου, οι εγκληματίες (?) τιμωρήθηκαν και επάνω σε μερικά από τα κομμένα πεύκα, ακούμπησαν από ένα κιτρινισμένο κλαρί πεύκου. Να δούμε τι θα πει ο Εισαγγελέας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή