Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αυλαία για τον Βασίλη Τσιβιλίκα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η καλλιτεχνική οικογένεια είναι πιο φτωχή από σήμερα. Ένας από τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους μας ηθοποιούς, σε ηλικία 70ετών,  έφυγε νωρίς το πρωί από τη ζωή.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας με έντονους πόνους στο στήθος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο, αλλά παρά τις προσπάθειες τόσο μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε, όσο και στο νοσοκομείο δεν κατάφερε να νικήσει το θάνατο.

Μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο Ακάδημος στην πολύ επιτυχημένη κωμωδία, που σε έκανε να σπαρταράς από το γέλιο, με το δικό του μοναδικό τρόπο και τα αμίμητες κινήσεις που έκανε, «Η Ζωή ποδήλατο».

Μέχρι εχθές  βράδυ κανόνιζε τις λεπτομέρειες με συνεργάτες του για τη γιορτή που θα ετοίμαζε για συναδέλφους του στο θέατρο…

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη, είχε δύο μικρότερες αδελφές και τελείωσε εκεί το Αμερικάνικο Κολέγιο .Διακρίνοντας το ταλέντο του οι καθηγητές του τον παρότρυναν να σπουδάσει υποκριτική, το οποίο και έκανε φοιτώντας στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη, αφού σπούδασε πρώτα και αγγλική φιλολογία .

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965, ενώ δυο χρόνια αργότερα τον κάλεσε ο Κουν στο Θέατρο Τέχνης.  Στις αρχές της δεκαετίας του '70 άρχισε να ασχολείται με την επιθεώρηση, ενώ στα μέσα της με την πρόζα. Το κινηματογραφικό έργο με το οποίο έγινε γνωστός ήταν το 1970 με το  «Η θεία μου η χίπισσα» με την Βλαχοπούλου. Από τότε ακολούθησαν άπειρες επιτυχίες τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. 

Από τους ηθοποιούς που σου άνοιγαν την καρδιά ο Τσιβιλίκας, και στενοχωρημένος να πήγαινες στο θέατρο σε έκανε να γελάς με την καρδιά σου. Ήταν μοναδικός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου