Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Πέμπτη 23/02/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «5» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 20/02/2012.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα....

Προ ημερησίας (1) η κ. Μέντζου ερώτησε εάν υπήρξε απάντηση στην διαμαρτυρία του Κοινοτικού Συμβουλίου Εκάλης σχετικά με την πλήρη αντίθεσή του για την «έγκριση κατά πλειοψηφία χρήσης αφίσας» από το Δ.Σ.....η οποία είναι πλήρως αντίθετη με την γνώμη των Δημοτών της Εκάλης! (2) η κ. Καπετανάκη εισηγήθηκε όπως το πανό του Δήμου για τα Κούλουμα που πρόσφατα αναρτήθηκε χωρίς να ενημερωθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο της Εκάλης να αφαιρεθεί άμεσα από το τοπικό συνεργείο....και να τοποθετηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός Εκάλης! Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο κ. Γονέος συμπλήρωσε λέγοντας ότι στην περιοχή της Εκάλης όλα μέχρι σήμερα κυλούν ομαλά όπως:

- ΟΧΙ μαγαζιά στην περιοχή
- ΟΧΙ διαφημιστικά πανό και αφίσες στην περιοχή
- ΟΧΙ υποβάθμιση της περιοχής
- ΟΧΙ  αλλαγή των όρων δόμησης της περιοχής

Το έκτακτο θέμα αφορούσε την εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Μαρκεσίνη για άμεση αναστολή εκτέλεσης  πάσης φύσεως έργων στον κόμβο εισόδου της Εκάλης μέχρι ότου γίνει μελέτη αναμόρφωσης του κόμβου! Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ακολούθως ελήφθησαν ομόφωνες εγκριτικές αποφάσεις και για τα «5» τακτικά θέματα.....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! 

1. Εισήγηση  για ρύθμιση τιμολόγησης της ΕΥΔΑΠ στα τέλη χρήσεως υπονόμων για την  περιοχή της Εκάλης.

Ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρθηκε στην εισήγηση / επιστολή του Δήμου Κηφισιάς που έχει ετοιμαστεί η οποία ζητά από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ επαναδιορισμό των τελών χρήσης υπονόμων για την περιοχή του Δήμου. Συγκεκριμένα εισηγείται όπως η κατανάλωση νερού που διοχετεύεται στους υπονόμους να είναι ίση με την κατανάλωση των 6 χειμερινών μηνών (Οκτώβριο – Μάρτιο) Χ 2 το οποίο  ισοδυναμεί περίπου με το 32% της συνολικής κατανάλωσης. Το υπόλοιπο 68% της κατανάλωσης πηγαίνει για πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες!! Εγκρίθηκε ομόφωνα.

2. Εισήγηση  για άμεση αντικατάσταση τσιμεντένιας κολώνας της ΔΕΗ επί της οδού Ερμιόνης 2. 

Ο κ. Γονέος εισηγήθηκε όπως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχωρήσει σε γενικότερο έλεγχο της περιοχής. Η σχετική αναφορά να υποβληθεί στην ΔΕΗ προς αντικατάσταση των φθαρμένων λόγω υγρασίας κολώνων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Εισήγηση  για άμεση αντικατάσταση πεσμένης ξύλινης  κολώνας  του ΟΤΕ επί της οδού Ευωνύμων 4. Αφορά σαπισμένη κολώνα η οποία χρειάζεται άμεση αντικατάσταση!

Ο κ. Γονέος εισηγήθηκε και πάλι όπως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχωρήσει σε γενικότερο έλεγχο της περιοχής. Η σχετική αναφορά να υποβληθεί στον ΟΤΕ προς αντικατάσταση των σαπισμένων κολώνων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4. Εισήγηση για ανάπλαση όλων των παιδικών χαρών της Εκάλης και άμεση επισκευή ή αντικατάσταση των οργάνων της παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Ρόδων και Ευωνύμων.

Συγκεκριμένα αφορά δύο παιδικές χαρές στη συμβολή των οδών Ρόδων και Ευωνύμων και Πάρνηθος!.....οι οποίες είναι σε άθλια κατάσταση. Σχετικές φωτό παρουσίασε ο κ. Γονέος στο Σώμα και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η άμεση συντήρησης των εν λόγω παιδικών χαρών εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η κ. Μέντζου εισηγήθηκε όπως ζητηθεί άμεσα μελέτη ανάπλασης για να εκμεταλλευθούμε τα σχετικά κονδύλια  ΕΣΠΑ....βάση των προδιαγραφών της Ε.Ε.

5. Άμεση ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης επί της προόδου εκμετάλλευσης του ακινήτου Νάρκισσος, σύμφωνα με την 47/2011 απόφασή του.

Ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στην πονεμένη ιστορία του «παραδοσιακού» ακινήτου Νάρκισσος!....και στην πλήρη διαχρονικά αδιαφορία και απαξίωση του Δήμου με αποτέλεσμα το ακίνητο, που ευρίσκεται σε κύριο κόμβο της Εκάλης, να καταρρέει σιγά σιγά!

Η αρμόδια Δημοτική Εταιρεία ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε., συνέχισε ο κ. Γονέος, κωφεύει συνεχώς στις αιτιάσεις μας για αξιοποίηση της Δημοτικής αυτής Περιούσιας! Εάν δεν μπορούμε να εκμεταλλευθούμε το κτίριο τότε ας το κατεδαφίσουμε για να γίνει χώρος πρασίνου ή πάρκο!

Η κ. Βαλασοπούλου πήρε τον λόγω και είπε ότι ο κ. Χιωτάκης εισηγήθηκε πρόσφατα  ότι με 70.000,00 ευρώ μπορεί να γίνει γκαλερί ή πάρκο! 

Ο κ. Γονέος κλείνοντας εισηγήθηκε να ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή άμεση ενημέρωση της προόδου εκμετάλλευσης του ακινήτου Νάρκισσος και ακολούθως το Κοινοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί ανάλογα.  Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου