Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στο εδώλιο για φοροδιαφυγή oι D&G!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για φοροδιαφυγή ενός δισεκατομμυρίου ευρώ διώκονται οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας Domenico Dolce και Stefano Gabbana στην Ιταλία. 

Αν κριθούν ένοχοι, οι ίδιοι και πέντε συνεργάτες τους αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. 


Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, οι δύο σχεδιαστές οφείλουν στο ιταλικό Δημόσιο το ιλιγγιώδες ποσό από τότε που μετέφεραν την έδρα της Dolce Gabbana στο Λουξεμβούργο και, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, μεταβίβασαν τις εταιρείες τους σε έναν όμιλο, με αντίτιμο, σκόπιμα, πολύ κατώτερο της αγοραστικής τους αξίας. 

Οι ίδιοι βεβαίως αρνούνται τις κατηγορίες.       
 
Ο οίκος ιδρύθηκε το 1985 από τους Ιταλούς Domenico Dolce και Stefano Gabbana. Με έντονη ιταλική φινέτσα εισέβαλαν στις πασαρέλες, «νομιμοποίησαν» τα animal prints και τη δαντέλα και έδωσαν έμφαση στη θηλυκότητα, κάνοντας τις γυναίκες να ντύνονται και να νιώθουν σαν σταρ. 

Εκτός από την ομώνυμη σειρά, την οποία χαρακτηρίζει η πολυτέλεια και η διαχρονικότητα, το δίδυμο σχεδιάζει και τη σειρά D&G, σε πιο νεανική και casual γραμμή. Εκτός από ρούχα, δημιουργούν παπούτσια, γυαλιά, μαγιό, αρώματα και τσάντες.


Από το 1997 το όνομά τους βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο hot σχεδιαστές για εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, με φανατικές πελάτισσες τη Madonna, την Isabella Rosellini και τη Monica Bellucci. 

ΜΗΠΩΣ η  ΣΔΟΕ και η  Εισαγγελία θα πρέπει να ερευνήσουν  άμεσα «παρόμοιες» περιπτώσεις Ελληνικών Εταιρειών οι οποίες πρόσφατα μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου