Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι έποικοι τα βρίσκουν σκούρα στα κατεχόμενα!!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στα κατεχόμενα βρίσκονται 68.500 άτομα από το Χατάι, το Γκαζιαντέπ, την Μαύρη Θάλασσα (Καρά ντενίζ), την ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ λέγεται ότι τον τελευταίο ένα χρόνο 70.000 έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.


Με τίτλο «Τέλειωσε Εδώ» η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι ενώ υποστηρίζεται ότι αυξάνεται ο αριθμός των ξένων που φθάνουν στα κατεχόμενα με «τουριστική βίζα» (εννοεί τους παράνομους εργάτες από την Τουρκία), φαίνεται πως εκατοντάδες άτομα τα οποία δούλευαν στις οικοδομές και τα εστιατόρια επιστρέφουν στις γενέτειρές τους (στην Τουρκία). 

Λόγω της κρίσης που έχει χτυπήσει όλους τους τομείς στα κατεχόμενα, την πτώση στις πωλήσεις ακινήτων και το ότι οι τιμές των αγαθών είναι πιο ψηλές από την Τουρκία, λέγεται ότι 70.000 άτομα έχουν επιστρέψει πίσω στην ανατολική Τουρκία τον τελευταίο χρόνο, όπως σημειώνεται. 

Έποικοι που μίλησαν στην Κίπρις ανέφεραν πως πολλοί γνωστοί και συγγενείς τους έχουν ήδη επιστρέψει και κάποιοι από αυτούς που έχουν μείνει στα κατεχόμενα σκοπεύουν να επιστρέψουν και αυτοί.

Παλιά, δήλωσαν στην εφημερίδα, όλα ήταν καλά και όμορφα. «Αλλά τώρα ούτε δουλειές έχει, ούτε μισθό και οι τιμές των προϊόντων είναι ψηλές».

Μια μερίδα αυτών δήλωσε μάλιστα πως «δεν έμεινε πλέον μαγεία» σε αυτή τη «χώρα»....όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου