Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κάθε Τετάρτη στις 6μμ στο Βιβλιοπωλείο του Εκδοτικού Οργανισμού Π. Κυριακίδη, Πανεπιστημίου 47, συνεχίζονται για 3η χρονιά  οι Ανοιχτές  Συζητήσεις με την Ψυχολόγο,  Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεύτρια Έφη Κεραμιδά. Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί φέτος είναι η  Διεκδικητική Συμπεριφορά.

Ψυχολόγος Έφη Κεραμιδά.

Η Διεκδικητική Συμπεριφορά βελτιώνει την ισοτιμία στις ανθρώπινες σχέσεις. Μας δίνει τη δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και τα συμφέροντά μας χωρίς υπερβολικό άγχος.

Να εκφράζουμε τα ειλικρινή συναισθήματα μας  χωρίς φόβο. Να υπερασπίζουμε τα προσωπικά μας δικαιώματα χωρίς να αρνούμαστε ή να καταπατούμε τα δικαιώματα των άλλων.

Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να είναι διεκδικητικοί και αισθάνονται ιδιαίτερο άγχος ή φόβο όταν το αποτολμούν ή δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες για να εκφράσουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους.

Ως αποτέλεσμα, νιώθουν κατά κανόνα αβοήθητοι, αδύναμοι, ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί. Πολλές φορές μάλιστα νιώθουν και ένοχοι τις λίγες φορές που «τολμούν» να εκφράσουν τις επιθυμίες τους ή πουν «όχι», ή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου