Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Mαγευτική βραδιά στου Κακογιάννη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μας γράφει ο Δρ. Πολιτισμού, Κοινωνιολογίας και Οικονομικών Κωνσταντίνος Μέντης, συγγραφέας, ιστορικός και ερευνητής:
                                         
Μια εξαιρετική βραδιά επεφύλαξαν στο Αθηναϊκό κοινό οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και οι μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής του, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.


«Μη περιμένεις να πνιγώ...», το σύνθετο καινοτόμο εγχείρημα του Γ. Λιάρου με ερμηνεύτρια την εξαίρετη Άρτεμι Ματαφιά και guest τον Απόστολο Ρίζο.   

Μουσικοί: Ο Βασίλης Γραμματικός (Γκάιντα - καβάλι), ο Bασίλης Ραψανιώτης (Βιολί), ο Νίκος Χατζησταύρου (RANSACKRAT - Ηλ. κιθάρα), ο Πέτρος Φουντουκίδης (RANSACKRAT - Μπάσο), ο Θύμιος Μπούτσης (RANSACKRAT - Τύμπανα), ο Κώστας Παπακωστόπουλος (Ακουστική κιθάρα), ο Χρόνης Χρηματόπουλος (Μπουζούκι - τραγούδι).

Φιλική συμμετοχή  του Κώστα Φωτιάδη (Ποντιακή λύρα).

Εντύπωση προκάλεσε η  συμμετοχή της παιδικής χορωδίας που απαρτιζόταν κυρίως από τους μικρούς μαθητές του Γ. Λιάρου.


Σύγχρονες Μουσικές Συνθέσεις σε Παραδοσιακά Ακροπατήματα.

Ο Γιώργος Λιάρος είναι καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος, εμπνευστής και υπεύθυνος της έκδοσης του λαογραφικού περιοδικού «ΧΟΡΕΥΩ», συνθέτης και παραγωγός της μουσικής δημιουργίας «Χαρακτηροπλαστείο», συμπαραγωγός του πρώτου Μουσικοθεατρικού έργου Ιστορικού Μυθιστορήματος για την Ελαφόνησο, εμπνευστής και δημιουργός του πολιτιστικού φορέα «Ελλήνων Όρχησης», Ερευνητής και Σμιλευτής της γνήσιας μουσικοχορευτικής και λαογραφικής Ελληνικής παράδοσης και Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του Πρ. Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου.
    
«Μη περιμένεις να πνιγώ...», μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου που παντρεύει την ροκ μπάντα RANSACKRAT με ρυθμούς και ήχους παραδοσιακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου