Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αναλυτικό ρεπορτάζ.......της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ανώνυμης Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ»!

Γράφει ο  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ανώνυμης Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», συνήλθε την Τετάρτη 25/04/2012 στις 06.00μμ στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Δήμου Κηφισιάς.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία της Γ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», με παρόντα 23 Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Α. Νικολέλης μετά από ομόφωνη εισήγηση των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προσκάλεσε την κ. Κορογιαννάκη να προεδρεύσει της Ε.Γ.Σ.

Η Προεδρεύον κ. Κορογιαννάκη κήρυξε την έναρξη της Έκτακτης Γ.Σ. για την λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι «3» τακτικών θεμάτων  που αναφέρονται στην  πρόσκληση της Ανωνύμου Δημοτικής Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΡΟΣ» με αριθμό πρωτοκόλλου 7 ημερομηνίας 03/04/2012:

1.Έγκριση τροποποίησης Καταστατικού της Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.».

Η Προεδρεύον έδωσε τον λόγο στην κ. Μουστάκη η οποία παρουσίασε αναλυτικά μια σειρά παρατηρήσεων / τροποποιήσεων, που υπέβαλε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νικολέλη, επί του Καταστατικού της εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ». 

Οι σημαντικότερες εισηγήσεις της κ. Μουστάκη εστιάζονται....

-στην επωνυμία της Εταιρείας να διατηρηθεί η «επικοινωνία».
-στον σκοπό της Εταιρείας να αλλαχθεί ο όρος «εκμετάλλευση» με «διαχείριση» ως καταλληλότερος.
-στην επίτευξη του σκοπού της η Εταιρεία να απαλειφθεί η δυνατότητα (1) ίδρυσης θυγατρικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό! και (2) αντιπροσώπευσης οποιασδήποτε Επιχείρησης ημεδαπή ή αλλοδαπή με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό!
-στην διάρκεια της Εταιρείας να μειωθεί από 20 έτη σε 5 ή 10 έτη μάξιμουμ.
-στον αριθμό των αναπληρωματικών συμβούλων της Εταιρείας να μην αυξηθεί σε επτά αλλά να παραμείνει πέντε.
-στις συνεδριάσεις  της Εταιρείας οι οποίες να μαγνητογραφούνται, κ.α.

Η Συμβολαιογράφος της Δημοτικής Α.Ε. κ. Γουλανδρή σχολίασε λέγοντας ότι αφού το έγγραφο των τροποποιήσεων είχε εγκριθεί από την Νομαρχία, ουδεμία αλλαγή είναι αναγκαία!

Ακολούθως  ο κ. Σκορδίλης ζήτησε τον λόγο και ανέφερε ότι, κατά το παρελθόν, στο διαχειριστικό επίπεδο της Εταιρείας υπήρξαν πολλές παραβλέψεις, επομένως οι παρατηρήσεις της κ. Μουστάκη θα πρέπει να μελετηθούν νομικά και ουσιαστικά για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας. Η διαχείριση του Δήμου θα πρέπει να αποκεντρωθεί και ορισμένες δραστηριότητες να αναληφθούν από την Εταιρεία αλλά η «προοπτική» της Εταιρείας να επεκταθεί  σταδιακά.

Ο κ. Σκορδίλης εισηγήθηκε επίσης όπως (1) η προοπτική της Εταιρείας να επεκταθεί  σταδιακά και (2) ορισμένοι επαγγελματικοί φορείς εκπροσωπούνται  στο Δ.Σ. της Εταιρείας. Τελειώνοντας τόνισε ότι τα νομικά ζητήματα που αφορούν την τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας να τα επιληφθούν οι δικηγόροι και όχι η Συμβολαιογράφος της Εταιρείας κ. Γουλανδρή!

Στην συνέχεια ο κ Δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Δήμος αποκτά Α.Ε.! Δεν έχει καμία σχέση αυτή η Α.Ε. με τις «γνωστές» και μη εξαιρετέες  Δημοτικές Επιχειρήσεις που έβγαλαν κακό όνομα! Αργήσαμε πολύ. Το Καταστατικό θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τον Καλλικράτη και  να συνάδει με τις καταστατικές πρόνοιες των Α.Ε.

Ο Δήμος, συνέχισε ο κ. Χιωτάκης, πρέπει να εκμεταλλεύεται την περιουσία του! Το Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. αν και 11μελές δεν μπορεί να εκπροσωπεί διάφορους φορείς! Επίσης η Εταιρεία δεν έχει ακόμη προσωπικό δικό της αλλά του Δήμου!

Κλείνοντας υπενθύμισε στο Σώμα  ότι το brand name «Κηφισιά» έχει μεγάλη αξία!

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος ο οποίος κατηγόρησε ανοικτά την Παράταξη «Πόλη Φως» ότι η προσφυγή της στην Περιφέρεια καθυστέρησε την λειτουργία της Δημοτικής Α.Ε.!!

Ο κ. Σκορδίλης απήντησε λέγοντας ότι είναι καλύτερα για όλους να μην αναμοχλεύουμε την «νομιμοφάνεια» του παρελθόντος!

Ο κ. Δήμαρχος πρόσθεσε ότι η Δημοτική Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» λειτούργησε και λειτουργεί με κέρδος!

Ο κ. Νικολέλης ευχαρίστησε την κ. Μουστάκη για τις εποικοδομητικές της εισηγήσεις / τροποποιήσεις και την διαβεβαίωσε ότι οι πλείστες θα συμπεριληφθούν στο Καταστατικό της Δημοτικής Α.Ε.!

2.Έγκριση Προϋπολογισμού Έτους 2012 της Εταιρείας «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.».

Τον Προϋπολογισμό του έτους 2012 ο οποίος είναι ισοσκελισμένος με....

- σύνολο εσόδων 531.646,42 ευρώ που προέρχονται από Δημοτικά Τέλη ύψους 267.248,37 ευρώ, έσοδα ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ Α.Ε. ύψους 112.898,05 ευρώ και μισθώματα διαφόρων εταιρειών ύψους 151.500,00 ευρώ.

- σύνολο εξόδων 531.646,42 ευρώ που προέρχονται κυρίως από Απόδοση Δημοτικών Τελών 80% ύψους 267.248,37 ευρώ και Αμοιβές Έμμισθου Προσωπικού ύψους 101.500,00 ευρώ!...κ.α. έξοδα.

παρουσίασε ο Πρόεδρος κ. Νικολέλης στο Σώμα το οποίο τον ενέκρινε ομόφωνα χωρίς ιδιαίτερες παρατηρήσεις ή σχόλια!

3.Επικαιροποίηση Απόφασης (αρ. απόφασης 82/2011) του Δ.Σ. της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» που αφορά την αμοιβή της κ. Σιαμέτη για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 έως 31/3/2011.

Ο κ. Νικολέλης επικαιροποίησε τα γεγονότα της υπόθεσης Σιαμέτη και πληροφόρησε το Σώμα ότι υπάρχει αγωγή, με ημερομηνία εκδίκασης 11/10/2014, της κ. Σιαμέτη  με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 70.000,00 ευρώ! Μετά από ενδελεχή συζήτηση το Σώμα κατέληξε όπως το θέμα  επιλυθεί στα Δικαστήρια!

Η κ. Μουστάκη είναι άξια συγχαρητήριων διότι είναι η μοναδική Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης «Πόλη Φως» που μελέτησε εμπεριστατωμένα τις τροποποιήσεις του Καταστατικού της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» και υπέβαλε ουσιαστικές τροποποιήσεις / εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο!

Αντίθετα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης ήταν απλοί «θεατές» της συζήτησης χωρίς να υποβάλουν καμία ουσιαστική εισήγηση  επί των τροποποιήσεων! Προφανώς διότι δεν έδωσαν την δέουσα σημασία!

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ Αντιδήμαρχε κ. Κύρλο να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ  της εφημερίδας στις 01/03/2011 σχετικά (1) με την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Α.Ε. στις 23/02/2011 (2) με το τι προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία περί Δημοτικών Α.Ε. και (3) για τις «σκανδαλώδεις» αποκλίσεις από τις νόμιμες διαδικασίες  διακυβέρνησης της Δημοτικής Α.Ε....
πατώντας εδώ.... για να φρεσκάρετε την μνήμη σας σχετικά με την «πραγματική αιτία» της καθυστέρησης λειτουργίας της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου