Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ανθελληνικές ή κανιβαλικές προτάσεις!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας, ο κύπριος και δήθεν Ελληνόφων ευρωβουλευτής  Μάριος Ματσάκης ζητά την απλοποίηση της ελληνικής γραφής, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.


Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον δήθεν εκμοντερνισμό / απλοποίηση της Ελληνικής γραφής! 

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη τα εξής:

1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.

2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.

3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'----'ε', 'ει'----'ι', 'οι----'ι', 'υι'----'ι', 'αυ'----'αβ', 'ευ'----'εβ'

4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.

5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'..

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21 γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελληνική Γλώσσα και η ιστορία δέχεται τα τελευταία χρόνια ποικίλες επιθέσεις και από μέρους και Ελλήνων (βλέπε  βιβλίο της έκτης τάξης Δημοτικού στην Ελλάδα γραμμένο από την κ. Ρεπούση, υποψήφια βουλευτού ΔΗΜΑΡ και βιβλίο «Τι είναι η Πατρίδα μας;» από την κ. Δραγώνα, υποψήφια βουλευτού ΠΑΣΟΚ).

Οι παραπάνω άραγε θα τολμούσαν, όχι να γράψουν, αλλά να σκεφτούν να έλεγαν τα αντίστοιχα π.χ. σε Γάλλους, ή Τούρκους ή, ακόμα και Άγγλους;

Θα τολμούσαν να προτείνουν σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau – couto;

Θα τολμούσαν να προτείνουν σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought - thot, αντί wrought - rot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit - Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher;

Τα κίνητρα είναι σίγουρα προς την κατεύθυνση των λόγων του Κίσινγκερ:

«Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε (1) τη γλώσσα, (2) τη θρησκεία, (3) τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Τα κίνητρα δεν είναι συνεπώς μόνο ανθελληνικά διότι, εφόσον αφορούν Ελληνογενείς, τότε τα κίνητρα είναι κανιβαλικά και μόνο!

Ας ληφθεί ποικιλοτρόπως υπόψη!!

1 σχόλιο: