Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Παρακολούθηση......της «Νομιμοφανούς» Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Δημοτικής Εταιρείας ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.!

Γράφει ο  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 23/02/2011 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 35 μέλη και 6 απόντα  της Γ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη απόφασης επί του μοναδικού θέματος που αναφέρεται στην  πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου 5 ημερομηνίας 18/02/2011, περί ορισμού νέου Δ.Σ. της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.».

Σημειώνω αναλυτικά....

Ο  κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και εισηγήθηκε ότι θα πρέπει:

- Να ορισθεί νέο Δ.Σ. λόγω της αλλαγής της δομής του Καλλικράτειου Δήμου ( Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη )

- Να γίνει αλλαγή του καταστατικού και των αρμοδιοτήτων της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.»

- Να αυξηθεί ο αριθμός των Μελών από 7 σε 13 και κατά συνέπεια είναι πιο σωστό να αλλάξουν!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Β. Ξυπολητάς ως Αντιπρόεδρος και εκτελών χρέη Προέδρου της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.»  ερωτηθείς αμέσως μετά από τον κ. Χιωτάκη εάν έχει να προσθέσει οτιδήποτε σχετικά με την εισήγησή του......απήντησε αρνητικά και ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την καλή συνεργασία και έκανε έκκληση «ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. να αμείβονται ικανοποιητικά»!

Ακολούθησε η κ. Κοσμά η οποία σχολίασε ότι είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί μελέτη βιωσιμότητας της Δημοτικής Α.Ε. στην περίπτωση που η νέα ασχολία της είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου. Επίσης πρόσθεσε ότι το  καταστατικό  θα πρέπει να τροποποιηθεί στην επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Κανακάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα» και εξέφρασε την ανησυχία του  ότι η εν λόγω Δημοτική Α.Ε.  δεν θα είναι βιώσιμη και θα κουβαλάει αμαρτίες του παρελθόντος!

Ο κ. Βάρσος ευχήθηκε (1) καλή επιτυχία στον «ΜΕΝΑΝΔΡΟ Α.Ε.» και (2) να μην γίνει από Καλλικράτης.......Γραφειοκράτης, εμποδίζοντας έτσι την σωστή λειτουργία της Δημοτικής Α.Ε.!

Ακολούθησε ο κ. Σκορδίλης ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει η «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» να προσφέρει έργο στον Δήμο και να αποφύγουμε τα του ΚΗΦΙΣΕΑ που ήταν μόνο φόρο εισπρακτικός!

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης εισηγήθηκε πως ο «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ΔΕΑΝΕ και ΚΗΦΙΣΕΑ και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κ. Ανέστη Νικολέλη για Πρόεδρο και τον κ. Μαραζιώτη για Αντιπρόεδρο του νέου Δ.Σ. και Μέλη τους κ.κ. Μπακογιάννη και Μπούρα...και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βάρσος, πρότεινε τους κ.κ. Βαλμά και Χριστοδούλου. Τα Μέλη θα  παραμείνουν προσωρινά  μέχρι την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα συνέλθει για να  ορίσει το νέο διευρυμένο Δ.Σ.

Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα αποδεκτή με εξαίρεση τον κ. Κανακάκη ο όποίος δήλωσε αποχή από την διαδικασία!

Στα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας  κ. Χιωτάκη  στα ακόλουθα, σε σχέση με το τι προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία περί Δημοτικών Α.Ε.:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συνέρχεται μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε.  ή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για εκλογή Συμβούλων σε αντικατάσταση παραιτηθέντων, οι θέσεις των οποίων δεν καλύφτηκαν από αναπληρωματικούς μόνο!

Το Δ.Σ της Δημοτικής Α.Ε. είναι το μόνο εισηγητικό Όργανο στην Έκτακτη ή Τακτική Γενική Συνέλευση. Στην προκειμένη περίπτωση η εισήγηση για ορισμό νέου  Δ.Σ. δεν έγινε από το Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. αλλά από εσάς κ. Δήμαρχε που δεν είστε ούτε καν Μέλος της εν λόγω  Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης της Δημοτικής Α.Ε.!

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. δεν είχαν προσκληθεί  από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν παρέστησαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να προσδώσουν, σύμφωνα με το καταστατικό, εγκυρότητα στην διαδικασία! Παρών ήταν μόνο ο κ. Β. Ξυπολητάς που καθόταν στις θέσεις των Αντιδημάρχων!

Τα, μέχρι την ημέρα Τετάρτη 23/02/2011 και ώρα 06.00μμ, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.  οι  κ.κ. Β. Ξυπολητάς Πρόεδρος, Α. Ζυγούρας , Π. Μπόζος, Γ. Κατσίμπας, Γ. Παντελιδάκης, Α. Καφεντζή και Γ. Ντάση δεν είχαν υποβάλει γραπτώς την παραίτησή τους!

Στην Ε.Γ.Σ. της περί ου ο λόγος Δημοτικής Α.Ε, έπρεπε να είναι παρών Συμβολαιογράφος και να είχε εγκριθεί (α) οικονομικός απολογισμός και (β) απαλλαγή των Μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη ( καταστατικό αρ.24 παρ. 4 και αρ.25 ).

Η Δημοτική «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» για να λειτουργεί κανονικά υποχρεούται να έχει μόνιμα διορισμένο Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή!

Οι μισθοί των Μελών του Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. δεν ακολουθούν τον μισθό του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως διευκρίνισε ο κ. Χιωτάκης, αλλά ορίζονται ρητά από την Γ.Σ. και φυσικά οφείλουν να είναι σύμφωνες με την ηθική τάξη και τα έσοδα της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ Α.Ε.».

Ο Δήμος Κηφισιάς ως μοναδικός μέτοχος της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» οφείλει να κοινοποιήσει στο Δ.Σ. «απόδειξη»  καταβολής ολόκληρου του  μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150.000,00 ευρώ!

Η σύνθεση του «νέου» Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. υπό τον Πρόεδρο κ. Ανέστη Νικολέλη δεν πρέπει να έχει πάνω από δύο αιρετά Μέλη εκ των οποίων το ένα από την αντιπολίτευση!

Ο αιρετός Πρόεδρος κ. Νικολέλης δεν μπορεί να ασκεί και καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου! Ποίος θα διευθύνει την «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.»;

Θεωρώ κ. Χιωτάκη ότι όλα τα ανωτέρω παρουσιάζουν «σκανδαλώδη» απόκλιση από τις νόμιμες διαδικασίες!  Συνεπώς δίδετε το δικαίωμα:

(1) σε οποιονδήποτε Δημότη της πόλης μας, ο οποίος με την ιδιότητα του Δημότη έχει άμεσο ή έμμεσο έννομο συμφέρον, να καταφύγει στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια αμφισβητώντας την  εγκυρότητα των αποφάσεων της Ε.Γ.Σ. ή και διεκδικώντας αποζημίωση στρεφόμενος κατά προσώπων του Δήμου για πράξεις ή παραλήψεις κατά την εν λόγω Ε.Γ.Σ. της περί ου ο λόγος Δημοτικής Α.Ε., βάση των άρθρων 104, 105 και 106 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα και......

(2) στον Περιφερειάρχη να παρέμβει άμεσα ως εποπτεύων των Δημοτικών Α.Ε. και να ακυρώσει αυτεπάγγελτα την διαδικασία!

Τότε ο διασυρμός της πόλης μας θα είναι γεγονός!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου