Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι χίλιες ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Οι χίλιες ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιάννη Συμεωνίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη….4 Οκτωβρίου 2009 - 6 Μαΐου 2012. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της μεταπολίτευσης το χρονικό διάστημα των περίπου χιλίων ημερών που μεσολάβησε μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων δεν ήταν τόσο έντονο σε διακυμάνσεις κι ανατροπές!


Η Ελλάδα τού «λεφτά υπάρχουν» είναι πλέον μια θαμπή ανάμνηση για την Ελλάδα των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων.

Τι μεσολάβησε, όμως, μέχρι να οδηγηθούν οι Έλληνες στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας και στην οικονομική τους υποδούλωση; Ποια είναι η σχέση μεταξύ της πρόσδεσης της χώρας μας στο «άρμα» της τρόικας και της νέας τάξης πραγμάτων με την παγκόσμια διακυβέρνηση, την αποεθνοποίηση και την «πράσινη» ανάπτυξη; Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της νέας ελληνικής τραγωδίας και γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα ως χώρα πιλότος. Ποιον ενδιαφέρει αν οι λαοί πεθάνουν στο όνομα των χρηματιστηρίων συναλλάγματος; Ποια είναι η αόρατη «κλωστή» που συνδέει τη Σοβιετική Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, την Goldman Sachs, τη σημερινή παγκόσμια οικονομική αναρχία και την υπό κατοχή Ελλάδα; Οι βασισμένες στη δημοσιογραφική έρευνα απαντήσεις που δίνονται σε αυτά κι άλλα ερωτήματα μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα το «παιχνίδι» και πού μπορεί αυτό να καταλήξει…..Ένα βιβλίο σοκ.

Ο συγγραφέας Γιάννης Συµεωνίδης γεννήθηκε στο Βόλο το 1978. Είναι απόφοιτος της Νοµικής Σχολής Αθηνών κι έχει κάνει µεταπτυχιακές σπουδές δηµοσιογραφίας στο Πανεπιστήµιο του Κάρντιφ, στην Ουαλία.

Η επαγγελµατική του σταδιοδροµία ξεκίνησε το 2003 από την εφηµερίδα Αδέσµευτος Τύπος και συνεχίστηκε σε µια σειρά εντύπων, όπως οι εφηµερίδες Το Ποντίκι και Άποψη και το περιοδικό Politics News.

Σήµερα εργάζεται στο περιοδικό Επίκαιρα. Είναι, επίσης, συγγραφέας δύο λογοτεχνικών βιβλίων, του Βαριέµαι…Ας Σκοτώσω την Ώρα Μου (εκδόσεις «Εκκρεµές», 2007) και του Πεθαίνοντας για Ζωή (εκδόσεις «Publibook», 2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου