Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δ. Σ.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 14/03/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε,  υπό την σκιά της επερχόμενης λόγω περικοπών οικονομικής συρρίκνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με.....

- την  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου 
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
- την λήψη αποφάσεων επί 38 τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.5 ημερομηνίας 09/03/2012.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και απεικόνισε με δραματικούς τόνους την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Καλλικρατικοί Δήμοι μετά από τη νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης (ΚΑΠ) του μηνός Φεβρουαρίου 2012 κατά 15% από την κεντρική διοίκηση σύμφωνα με τον «εφαρμοστικό» νόμο του Μνημονίου 2! «Σε λίγους μήνες θα αρχίσουν κατασχέσεις σε δήμους»  είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κεντρική εξουσία για την απαξίωση των αιρετών αρχόντων!

ΣΤΟΠ μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε ο κ. Χιωτάκης σε νέες άδειες καταστημάτων έως ότου αποφασιστεί και περάσει από το Δ.Σ. η νέα κανονιστική απόφαση του Δήμου που θα αφορά τόσο στη λειτουργία όσο και στην αδειοδότηση!

Στην συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Βάρσος ο οποίος ευχήθηκε την καλή τύχη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στους υποψήφιους βουλευτές από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης της Κηφισιάς! Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή του Δήμου ζητώντας την άμεση επίλυσή του!

Απατώντας ο κ. Χιωτάκης επιβεβαίωσε το μέγεθος του προβλήματος, ωστόσο είπε ότι δεν είναι στο χέρι του Δήμου ή της Δημοτικής Αστυνομίας να το επιλύσει....αλλά της κεντρικής διοίκησης που δυστυχώς αδυνατεί μέχρι σήμερα! 

Στην συνέχεια η κ. Α. Συνοδινού αναφερόμενη στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ στις 25/02/2012 σχετικά με την «ισχνή παρουσία των Καλλικρατικών θεσμών» στην Κηφισιά, ερώτησε τον κ. Χιωτάκη.....

- Γιατί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα;

- Γιατί δεν έχει προχωρήσει η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη;

- Γιατί δεν έχει προχωρήσει το Σχέδιο Σκούπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο ενεκρίθη από τον Υπουργό κ. Γιαννίτση, μετά από διαβούλευση στην οποία συμμετείχα μαζί με άλλους Δημάρχους;

- Γιατί «κόλλησε» η σύσταση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της κ. Ν. Βλάχου; Στην πρόσφατη μάλιστα συνάντησή σας κ. Δήμαρχε με τον κ. Μπαρόζο αναφερθήκατε στο θέμα ένταξης των «Νομίμων Μεταναστών»!

- Γιατί κ. Χιωτάκη δεν καταθέτετε ψήφισμα στο Δ.Σ. παραμονής του ΙΚΑ Κηφισιάς; Το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ, όπως γνωρίζετε, προβλέπει την κατάργηση του ΙΚΑ Κηφισιάς, οι δε Δημότες Κηφισιάς θα πρέπει να εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Μαρουσίου!

Παρόλη την μείωση του ενοικίου του κτιρίου 200μ2 του ΙΚΑ Κηφισιάς από 20.000,00 σε 16.000,00 ευρώ....η Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φως», συνέχισε η κ. Συνοδινού, είναι αποφασισμένη να  προχωρήσει για να βρεθεί αλλού χώρος πιο φθηνός, με σκοπό  να παραμείνει το ΙΚΑ στην Κηφισιά!

Ακολούθησε η πρώην Δήμαρχος Εκάλης κ. Σπηλιωτοπούλου η οποία ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό την σημαία της Ν.Δ., προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα της πόλης μας και να μας βγάλει από την δύσκολη θέση που έχεο περιέλθει η χώρα μας!

Ο κ. Κανακάκης κατήγγειλε ότι το καινούργιο διάταγμα για τους Δήμους όπου μέρος των κοινωνικών υπηρεσιών αναλαμβάνουν ιδιωτικοί φορείς....ανοίγει «παράθυρο» στους ιδιώτες για να βγάλουν κέρδος σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα!

Στην συνέχεια ο κ. Κανακάκης πρότεινε την δημιουργία Δημοτικής Αγοράς που θα διατίθενται προϊόντα από τον παραγωγό στον καταναλωτή και υποσχέθηκε να επανέλθει με πλήρη πρόταση! Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Δημάρχου και άλλων Δημοτικών Συμβούλων!

Ο κ. Γιώργος Σκορδίλης παρατήρησε, λέγοντας ότι ενώ έχει απορριφθεί δύο φορές από το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας το θέμα του Super Market που ζητά να ανοίξει στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Νέα Ερυθραία....ο ιδιοκτήτης συνεχίζει τις εργασίες του σφυρίζοντας αδιάφορα! Άλλωστε, συνέχισε, στην πόλη μας δυστυχώς η μη χορήγηση άδειας δεν εμποδίζει ένα κατάστημα να ανοίξει! Γιατί άραγε;

Ακολούθησε η λήψη αποφάσεων επί (38) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω:

1. Επιχορήγηση Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης για την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικός Τροχονόμος» ποσού 6.422,35€. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

2. Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης με το ποσό των 5.286,75€ για την κάλυψη δαπάνης φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Επιχορήγηση Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Κηφισιάς για κάλυψη δαπάνης λογίστριας για την περίοδο 1-10-2011 έως 31-3-2012 με το ποσό των 1.845,00€ (συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ 23%). Εγκρίθηκε ομόφωνα η κάλυψη της δαπάνης της κ. Ράνιας Παπαδοπούλου ως εξωτερική συνεργάτρια!

4. Λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση επιχορήγησης για το έτος 2012, στους κάτωθι Συλλόγους:

α. Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς.
β. Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς.
γ. Πανερυθραϊκός Αθλητικός  Σύλλογος (Τμήμα Μπάσκετ, Τμήμα Βόλεϊ, Τμήμα Ποδηλασίας)
δ. Χορωδία Κηφισιάς 1937
ε. Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας

Εγκρίθηκε ομόφωνα η μείωση της επιχορήγησης ( ύψους 170.000,00 ευρώ για το 2012) κατά 55% παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των εν λόγω Συλλόγων ότι δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα!

5. Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κηφισιάς «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6. Επικύρωση της διαδικασίας παραχώρησης τάφων διαδοχικής ταφής και έγκριση αυτής στους νέους δικαιούχους. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

7. Ορισμός Υπευθύνου Πράξης του έργου: «ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ». Εγκρίθηκε ομόφωνα υπεύθυνος της Τ.Υ. του Δήμου.

8. Κοπές - Κλαδέματα δένδρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

9. Διαγραφή χρεών από δαπάνη κατασκευής αποχετευτικού αγωγού. Εγκρίθηκε ομόφωνα δαπάνη ύψους 550,00 ευρώ!

10. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής σχετικά με την μετάβαση αποστολής στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Κομοτηνή. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

11. Απόδοση λογαριασμού του υπ΄αριθμ. Δ 348/21.02.2012 χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την προμήθεια χαλβά για τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2012». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12. Επιστροφή χρηματικού ποσού 185,00€. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

13. Επιστροφή καταβληθέντος χρηματικού ποσού 60,60€. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

14. Διαγραφή ποσού 2.264,32€. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

15. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Κηφισιάς και αναπληρωτού αυτού για την Συγκρότηση Β/βάθμιου Συμβουλίου Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων έτους 2012. Εγκρίθηκε ομόφωνα ως εκπρόσωπος ο κ. Καραγιαννάκης και ως αναπληρωτής του υπάλληλος της Πολεοδομίας!

16. Έγκριση χρήσεως καταστήματος – αναψυκτηρίου - παγωτοπωλείου επί της οδού Λεβίδου 5, Ο.Τ. 81, Κηφισιά. Αποσύρθηκε.

17. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 79/2011 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά την Οριστική παραλαβή της μελέτης «Τοπογραφική Αποτύπωση Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου και παράπλευρων οικοδομικών τετραγώνων για την δημιουργία υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

18. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 15/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά την κατάργηση δύο μειωτήρων ταχύτητας (σαμαράκια) στην οδό Ρόδων 62 και 64. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 16/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά μετατροπή της οδού Καρδερίνας σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

20. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 17/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά οριοθέτηση εισόδου πάρκινγκ στην οδό Γεωργαντά 13, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

21. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 18/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά απαγόρευση στάθμευσης στη διασταύρωση των οδών Αίαντος και Πρωτέως, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

22. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 19/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά έκθεση ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομη στάθμευση επί της οδού Αθηνάς, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

23. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 20/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά έγκριση προδιαγραφών φυσικών εμποδίων προ των καταστημάτων Πιστωτικών Ιδρυμάτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

24. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 21/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της οδού Τατοϊου στο ύψος του Α.Ο.Κ. στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

25. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 22/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά απαγόρευση κυκλοφορίας στον πεζόδρομο της οδού Ελύτη. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

26. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 23/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά την Έκθεση ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας Κηφισιάς για τις οδούς Νίκης και Γρ. Λαμπράκη. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

27. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 24/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά μεταφορά τηλεφωνικού θαλάμου στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

28. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 25/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Φιλαδελφέως 14, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

29. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 26/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά Έκθεση ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για σήμανση των διαβάσεων πεζών και ραμπών διέλευσης ΑΜΕΑ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

30. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 27/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά αίτηση ΟΑΣΑ για τοποθέτηση οριοδεικτών στην συνέχεια της νησίδας στο ύψος της στάσης στην Πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

31. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 28/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά αίτημα για τοποθέτηση εικονοστασίου στη συμβολή των οδών Φραγκοπούλου και Κρέσνας, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

32. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 31/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά αίτηση οριοθέτησης εισόδου parking στην οδό Διονύσου 21, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

33. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 105/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο για την άσκηση αίτησης αναίρεσης δια του αρμόδιου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την παρ.3 του αρ.281 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

34. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 126/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά τον καθορισμό αμοιβής για ανάθεση σε δικηγόρο  κατ΄ άρθρο 103 παρ. 2 περ.ι) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρ. 281 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ) και 72 του Ν.3852/2010 για να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

35. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 127/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά τον καθορισμό αμοιβής για ανάθεση σε δικηγόρο  κατ΄ άρθρο 103 παρ. 2 περ.ι) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρ. 281 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ) και 72 του Ν.3852/2010 για να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

36. Λήψη απόφασης περί τροποποίησης του Π.Δ. (Φ.Ε.Κ. 662/Δ/27-06-2003) «περί χρήσεων γης και συμπλήρωσης όρων και περιορισμών δόμησης στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης». Αποσύρθηκε λόγω απουσίας σχετικών προτάσεων!

37. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «’Εργα υποδομής σε νεοεντασσόμενες περιοχές». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

38. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων εργατικών πολυκατοικιών». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:  Στο πλαίσιο των νέων  δεδομένων μείωσης της τακτικής επιχορήγησης των Δήμων που όπως αναμένεται θα φτάσει στα 1.620 εκ. ευρώ από τα 2.400 εκ. ευρώ που προβλεπόταν για την κάλυψη του ελάχιστου λειτουργικού κόστους, είναι κ. Χιωτάκη.......ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ  λίγη αυτοκριτική περί (1) νοικοκυρέματος και (2) μακροπρόθεσμης στρατηγικής υπέρ των Δημοτών και της Κηφισιάς!  

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου