Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Υπάρχει Μέλλον!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Υπό κανονικές συνθήκες, πολιτική είναι, στον παρόντα χρόνο, να σχεδιάζεις το μέλλον. Για να σχεδιάσεις το μέλλον πρέπει να έχεις όραμα και τούτο πρέπει να πατάει στην πραγματικότητα. Για να κινηθείς προς το μέλλον και για να έχεις πιθανότητες πραγματοποίησης των σχεδιαζόμενων πρέπει να κυνηγάς την ουτοπία γιατί ακριβώς πίσω της κρύβεται η επίτευξη του εφικτού.


Μια νέα Ελλάδα ούτως ή άλλως γεννιέται και η κρίση αργά ή γρήγορα θα καταστεί παρελθόν, ιδίως δε για όσους σήμερα είναι νέοι θα αποτελεί κάποιο κάποτε με ιστορικό ενδιαφέρον θέμα.

Δεδομένου δε του ότι τους πολέμους τους κερδίζεις στην περίοδο της ειρήνης, με την έννοια ότι προνόησες να τους αποφύγεις ή εξοπλίστηκες και προετοιμάστηκες να τους διεξαγάγεις νικηφόρως, η περίοδος επιτάσσει αντί να κλαψουρίζουμε γύρω από το χυμένο γάλα να αρχίσουμε και μάλιστα όσο μπορούμε βιαστικά και άμεσα να σχεδιάζουμε, να κτίζουμε το μέλλον του τόπου μας, με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους, εμπιστευόμενοι τις δυνατότητές τους, τη φαντασία τους και τη δημιουργική δυναμική τους.
 
Παράλληλα εμείς, η γενιά που δεν τα κατάφερε προφανώς να αποφύγει τα όσο σήμερα επώδυνα βιώνουμε, μας μένει να αναλωθούμε στη σωτηρία της Χώρας που και βέβαια βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Οι προσωπικές φιλοδοξίες όσων επιδιώκουν να πάρουν στα χέρια τους πρώτους ρόλους της πολιτικής εξουσίας θα μας βρουν έτοιμους και με αυστηρά κριτήρια να τους περιμένουμε στη γωνία.

Μας νοιάζει μόνο το συμφέρον του τόπου και καθόλου το προσωπικό ουδενός. Με τη σοφία που μας χάρισε η κρίση και τη νηφαλιότητα που προϋποθέτουν πάντοτε οι διαδικασίες για τις όποιες επιλογές μας ,θα κάνουμε το επόμενο βήμα μπροστά ως Λαός που διαθέτει επίγνωση των ευθυνών απέναντι στον εαυτόν μας και τα παιδιά μας.

Η Ελλάδα με την συμφωνία που αφορά τη μεγάλη μείωση του χρέους της και τα όσα ως υποχρεώσεις και δεσμεύσεις την συνοδεύουν για τα προσεχές χρονικό διάστημα όσο και τις αυτονόητες μεταρρυθμίσεις που θα επιβάλλει πρώτα αυτή στην οικονομία της και όπου αλλού διαπιστωμένα πλέον απαιτείται παίρνει την ανάσα ζωής, που όσο σκληρές και μακράς διάρκειας θυσίες απαιτεί, θα οδηγήσει στην αφετηρία μιας νέας εποχής. Γυρίζουμε σελίδα και τούτο πρέπει να το εννοήσουμε απολύτως και απαξάπαντες.

Ας αποκλείσουμε από την συνομιλία όποιους διατείνονται μετά καταστροφικής βεβαιότητας ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτε, αν δεν καταφέρουμε προηγουμένως να τους μεταπείσουμε. Ας αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας πρωτίστως ή αποκλειστικά με όσους διαθέτουν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση όσο και αγάπη για τους άλλους και την πρόοδο.

Η οικονομία της Χώρας ας κινηθεί στην κατεύθυνση της επάρκειας έως και της αυτάρκειας παράγοντας προϊόντα που θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της κατανάλωσης. Να συρρικνωθούν επιτέλους οι αδικαιολόγητες εισαγωγές.

Η οικονομία της Χώρας ας κινηθεί στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων απορροφούμενων από τον καταναλωτή και εκτός συνόρων αυξάνοντας τις εξαγωγές, και το εισαγόμενο συνάλλαγμα

Η οικονομία της Χώρας  ας κινηθεί στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των προνομιακών προσόντων της, στον τουρισμό, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ,στα υλικά αναβάθμισης των κτιρίων και την μείωση των απωλειών ενέργειας, στις βιολογικές καλλιέργειες, στην αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου μας κοκ και προπαντός στην αξιοποίηση του σπουδαίου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε απελευθερώνοντάς το από τις δουλείες ενός σκουριασμένου κράτους , τη διαφθορά, τα χίλια μύρια εμπόδια.

Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και πανθομολογούμενα χρειάζονται μεγάλες αλλαγές που μεταξύ άλλων αφορούν και το πολιτικό σύστημα. Ωστόσο απαιτείται μέτρο διότι υπάρχει πάντοτε, τώρα περισσότερο, ο κίνδυνος να σαρωθούν όλα και με τα ξερά να καούν και τα χλωρά και να μείνουμε εν τέλει γυμνοί από την πείρα, το ήθος, τις ικανότητες που διαθέτουν πολλοί του υπάρχοντος προσωπικού του παλαιού πολιτικού συστήματος. Ναι στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό αλλά και παραμονή του δοκιμασμένου με ειδικό βάρος παλαιού προσωπικού.

Το συμφέρον του Λαού μας επιβάλλει σωστές αποφάσεις και αυτές προϋποθέτουν νηφαλιότητα για να εκτιμώνται με καθαρό μυαλό τα πολύπλοκα δεδομένα της κρίσης αλλά και τα όσα πρέπει να σχεδιαστούν για την οικοδόμηση του μέλλοντός μας.

Επιστρατεύουμε την αξιοπρέπειά μας και αποκτούμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου