Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η Σχολή Χιωτάκη!

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η "Σχολή Χιωτάκη" ιδρύθηκε από τον κ. Νικόλαο Χιωτάκη το 2002 όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Κηφισιάς. Έκτοτε η εν λόγω σχολή προάγει διαχρονικά νοοτροπίες που αναβαθμίζουν την πόλη μας συνεχώς.
Σήμερα θα σας αποκαλύψω τη νοοτροπία της διαχρονικότητας του «σέβομαι την παράδοση»  μέσω του αλαλούμ  και της αγνωμοσύνης.
Στον σταθμό του ΗΣΑΠ - τον σταθμό του θηρίου όπως αποκαλούσαν κατά τα πρώτα χρόνια τον ηλεκτρικό οι Κηφισιώτες - όποιος θέλει μπορεί να τοποθετήσει ότι θέλει και να είναι σίγουρος ότι θα μείνει εκεί για πάντα. Εκτός και αν όλοι αυτοί οι εκθέτες, έλαβαν προφορική άδεια από τον Δήμαρχο για να προβούν σε καταλήψεις πεζοδρομίων!
Οι επισκέπτες λοιπόν της πόλης μας - ναι, υπάρχει ακόμη το είδος - παρά την τσιμεντοποίηση της Κηφισιάς, απολαμβάνουν το ακόλουθο θέαμα:

Δεξιά και αριστερά του πεζοδρομίου θα δουν εκείνα τα "καλαίσθητα" stands  του Free Press  τύπου για να το πούμε στην καθομιλουμένη. Τα περισσότερα φυσικά είναι εγκαταλειμμένα!


Ένα το καημένο, είναι τόσο γερασμένο, που ακουμπάει στον πλάτανο, σαν να θέλει να μιλήσει: «'Έλεος κύριε Δήμαρχε, πάρε με από δω, μη με πετάς όμως στα σκουπίδια, πήγαινέ με τουλάχιστον για ανακύκλωση, να δω και καμιά άλλη περιοχή»!

Ακριβώς στη μέση των stands  θα δει το ταχυδρομικό κουτί και δίπλα του δεν θα δει καθόλου τον κάλαθο των αχρήστων, έτσι που είναι καλά κρυμμένος, για να πετάξει το χαρτομάντιλο του.
Πιο κει ο χώρος στάθμευσης των ποδηλάτων, παρεμπιπτόντως, ο Δήμος μας διαθέτει και ποδηλατοδρόμους. Θα τους δούμε στη συνέχεια και αυτούς!
Ο κάτοχος του ενός και μοναδικού ποδηλάτου το εγκατέλειψε εκεί....όποιος επιθυμεί θα το δει και τώρα στην ίδια θέση. Σίγουρα πήγε με τα πόδια στο σπίτι του ή στη δουλειά του ενδεχομένως, διότι ακριβώς απέναντι βλέποντας την ταμπέλα που υπάρχει εκεί τα έχασε.

Βρέθηκε σε έντονη σύγχυση. Τι να κάνει; Να αγοράσει ένα προϊόν της διαφημιζόμενης εταιρείας, να μην σταθμεύσει το αυτοκίνητό του - μα δεν είχε - να καβαλήσει το πεζούλι, θα τον εμπόδιζαν τα δέντρα. Μη βρίσκοντας λοιπόν τους ποδηλατοδρόμους ακολούθησε την τρίτη ταμπέλα, κάτω στο βάθος, που όντως υπάρχει διάβαση πεζών.
Τα καλύτερα για το τέλος!
Απέναντι ακριβώς από τον σταθμό του ΗΣΑΠ υπάρχουν αυτές οι δύο παραδοσιακές, διαχρονικές ταμπέλες. Μία στο αριστερό πεζοδρόμιο και μία στο δεξί:

Πίσω από τα φυλλώματα του πλάτανου η ταμπέλα μας με βέλος, εσείς δεν το βλέπετε, μας οδηγεί προς ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, Θέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο, Πολυιατρείο.
Πέρα από τη δυσκολία εντόπισης της ίδιας της ταμπέλας η κατεύθυνση  για Δημαρχείο, Θέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο σωστή μου φαίνεται, με το Πολυιατρείο έχω πρόβλημα, μήπως μπορεί κανείς να με πληροφορήσει κατά πού βρίσκεται;
Κοιτάξτε στο πάνω μέρος της φωτογραφίας και απολαύστε αυτό το καταπράσινο χρώμα των πλατάνων. Ευλογημένος τόπος θα πει κάποιος. Ναι, η πατρίδα μας διαθέτει σπάνιες ομορφιές,  μα και η Κηφισιά έχει το δικό της χαρακτήρα, τις δικές της πινελιές.

Αν κοιτάξετε όμως λίγο πιο κάτω, το "PARKING ΠΕΛΑΤΩΝ" κυριαρχεί μπροστά από την ταμπέλα που μας οδηγεί προς ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΓΑΙΑ!

Ντροπή κ. Δήμαρχε! Εδώ επιβάλλεται τουλάχιστον ο ελάχιστος σεβασμός όχι μόνο απέναντι στους επισκέπτες, στους δημότες, στο Μουσείο αλλά και απέναντι στην ίδια την κ. Γουλανδρή, που στις προεκλογικές σας εκστρατείες ποτέ δεν ξεχάσατε να οργανώσετε μια ομιλία στο κέντρο ΓΑΙΑ (π.χ. στο Ανφιθέατρο Γουλανδρή στις 18/10/2010),  να  τη συναντήσετε και που ενδεχομένως και να έχετε φωτογραφηθεί μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου