Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Θα σε θυμόμαστε πάντα Μπινταγιάλα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου 2012 ένας σπουδαίος παραδοσιακός μουσικός του τόπου μας, ο συμπατριώτης μας Νίκος Καλαϊτζής (Μπινταγιάλας - γεννημένος το 1925) αφήνοντας ένα πολύ σημαντικό έργο για το χωριό του το Μεσότοπο, τη Λέσβο και την Ελλάδα.

Νίκος Καλαϊτζής.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στο νεκροταφείο Άνω Λιοσίων παρουσία των συγγενών του και φίλων συμπατριωτών του.


Όσοι δεν παρευρέθηκαν θα μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής για τον αγαπητό και σημαντικό συμπατριώτη κατά πάσα πιθανότητα στις 26 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο Άνω Λιοσίων.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με θαυμασμό για το έργο του και θα μας μείνουν ανεξίτηλες οι στιγμές χαράς, τιμής και συγκίνησης από τη βραδιά της βράβευσής του στο Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου στις 13 Δεκεμβρίου 2008.

O Σύλλογός Μεσοτοπιτών τίμησε τον συγχωριανό του και το 2009 με την έκδοση του μουσικού CD «Ο μερακλής ο άνθρωπος». Μαζί του τιμήθηκε και ο Στρατής Ράλλης, ένας χαρισματικός τραγουδιστής, τενόρος, με πάθος στο σμυρναίικο τραγούδι και ιδιαίτερα στον αμανέ, τον οποίο «χάσαμε» στις 1 Ιουλίου 2002 και φέτος που συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του είναι μια επέτειος που πρέπει να τιμήσει ο Σύλλογος και η Λέσβος.

Χαρακτηριστικά τραγούδια του: το Καραβάκι του Μπουρνόβα .....Σαν πεθάνω στο καράβι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου