Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοί μας – Ένας χρόνος μετά!....Νίνα Βλάχου.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Οι αρμοδιότητες που δόθηκαν στην κ. Νίνα Βλάχου από τον Δήμαρχο, αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών, τις διοικητικές υπηρεσίες, την κοινωνική αλληλεγγύη, τους αλλοδαπούς, την διαύγεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Πολλά από αυτά καινούργια αφού τα επέβαλε ο Καλλικράτης.
Ξεκίνησα την συζήτηση με την κ. Βλάχου έχοντας υπόψη τα όσα αρκετά υλοποίησε την προηγούμενη τετραετία ως Αντιδήμαρχος Πολιτών και ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού του Δήμου.

Μου είπε λοιπόν ότι τον χρόνο που πέρασε στην Διαύγεια αναρτήθηκαν περίπου 2.000 Αποφάσεις όλων των Υπηρεσιών του Δήμου και των Οργανισμών που εποπτεύει.

Αυτές αφορούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο , το Γραφείο Δημάρχου, την Οικονομική Επιτροπή, την Πολεοδομία, τις 3 Δημοτικές Ενότητες, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τις Σχολικές Επιτροπές, την Νομική Υπηρεσία, την Ανθοκομική Έκθεση, το Πολιτιστικό, το ΚΕΚΟΙΠΟ  και τα Τμήματα και τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Σχετικά με την συνένωση των δημοτολογίων των 3  Δήμων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης αυτό ολοκληρώθηκε  τον Οκτώβριο 2011 και έτσι σήμερα παρακολουθούνται πλήρως οι οικογενειακές μερίδες, οι νέες εγγραφές στο Δημοτολόγιο, οι πολιτογραφήσεις,  οι εκλογικοί κατάλογοι, οι πολιτικοί γάμοι και το πρωτόκολλο.

Οργανώθηκαν  τα ΚΕΠ με τα νέα δεδομένα και διεκπεραιώνουν χωρίς καθυστερήσεις τα αιτήματα των πολιτών για άδειες διαμονής, γνήσια υπογραφής, βεβαιώσεις ΑΜΚΑ, ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες , δελτία απογραφής στρατευσίμων. Ενδιαφέρον στοιχείο ήταν η εξυπηρέτηση 768 αλλοδαπών από 43 χώρες.

Στον κοινωνικό τομέα εξυπηρετούνται οι ανασφάλιστοι και οι άποροι συμπολίτες μας με την έκδοση των αντίστοιχων βιβλιαρίων, αλλά και χορηγούνται άδειες σε συλλόγους και σωματεία για φιλανθρωπικούς σκοπούς και εράνους.

Τέλος ασχολείται σε συνεργασία με τον κτηνίατρο, με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των αδέσποτων ζώων έχοντας υλοποιήσει δεκάδες στειρώσεις, εξετάσεις αίματος, εμβολιασμούς και θεραπείες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο συντονισμός στη συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο Γυναικών «Κρίκος Ζωής» που στέλνει δέματα σε άπορες οικογένειες της Κηφισιάς κάθε μήνα.

Ενδιαφέρον για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας έχει δείξει και ο Σύλλογος «Ελπίδα» και ιδιαίτερα η Πρόεδρος κα Βαρδινογιάννη. Ο Δήμος τα Χριστούγεννα έδωσε 30€ σε κάθε αναξιοπαθούντα που το ζήτησε, ενώ με πρωτοβουλία της κ. Βλάχου το Προεδρείο των Λαϊκών Αγορών κάθε βδομάδα δίνει τσάντες με φρούτα και λαχανικά σε αναξιοπαθούντες.

Βεβαίως όπως είναι γνωστό το ΚΕΚΟΙΠΟ έχει αναλάβει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την προσπάθεια ανακούφισης των απόρων συμπολιτών μας.

Σχετικά με το δεν έγινε, σίγουρα πρέπει να γίνει το Συμβούλιο Αλλοδαπών που επιβάλλει ο Καλλικράτης και που είναι αναγκαίο οι Αλλοδαποί να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, σίγουρα επιβάλλεται εγρήγορση στα κοινωνικά θέματα και συνεχείς παρεμβάσεις και σίγουρα πρέπει να τηρείται πλήρης διαφάνεια και παρακολούθηση όλων των Υπηρεσιών για την τήρηση των απαιτήσεων του Καλλικράτη.

Η κ. Βλάχου αθόρυβα αλλά ουσιαστικά υλοποιεί την εντολή του Δημάρχου προσπαθώντας να επιτελεί τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Δημοτικής Διακυβέρνησης με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου