Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μουσείο Γουλανδρή!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


To Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επιστήμη - Τεχνολογία - Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα» διοργανώνει την ομιλία του Καθηγητή Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  I. Σειραδάκη, με θέμα: «Αστρονομία και μηχανισμός των Αντικυθήρων», την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 19:30 στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ.

Η παγκοσμίως πλέον πιστή και σε πραγματικές διαστάσεις ανακατασκευή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, η οποία κατασκευάστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, θα εκτίθεται κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Είσοδος  ελεύθερη.

********************************************************

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος «ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζει και τα επόμενα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου (Σάββατα 10:00 - 18:00 και Κυριακές 10:00 - 17:00), το πολύπτυχο, πολιτισμικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις ποικίλες εκδηλώσεις και να περάσουν ευχάριστα, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα δοκιμάζοντας  τα πεντανόστιμα φαγητά του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου στο εστιατόριο Αμμωνίτες.

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 10:00 - 22:00 και Κυριακή 10:00 - 19:00.

 ********************************************************

Το κουκλοθέατρο με τις ιστορίες των ζώων στην φύση, η αφήγηση των Μύθων του Αισώπου, η δημιουργική απασχόληση στον παιδότοπο, τα ζυμαροπαιχνίδια, τα εργαστήρια «Ο τρικεράτοπας και η παρέα του», «Ο Captain Barbarossa και ο Παπαγάλος», «Ο Ηρακλής υδραυλικός», η δημιουργική ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Cineak, καθώς και οι εκθέσεις που


βρίσκονται στο Κέντρο ΓΑΙΑ (μόνιμη έκθεση ΓΑΙΑ για το περιβάλλον, έκθεση γεωργικής καλλιέργειας Hydrosense και εικαστική έκθεση A projects).....σας περιμένουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου