Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 18/01/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 28 τακτικά και 13 απόντα μέλη του Δ.Σ. η συνεδρίαση ξεκίνησε με....

- την  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως

- την λήψη αποφάσεων επί (1) εκτάκτου και (22) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.1 ημερομηνίας 13/01/2012.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και (1) κάλεσε τους άπορους Δημότες να επικοινωνούν με το γραφείο του όταν παίρνουν ειδοποιητήρια από την ΔΕΗ για διακοπή του ρεύματος! Ο Δήμος, συνέχισε, έχει στείλει στην ΔΕΗ εξώδικο που συνοδεύεται από κατάλογο ονομάτων 259 κατοίκων (μέχρι σήμερα) που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος! (2) ανέφερε ότι στην περιοχή Κηφισού η ΕΥΔΑΠ θα εγκαταστήσει μια μικρή υδροηλεκτρική μονάδα (3) ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ έχει προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης στα «τροχόσπιτα» που ανήκαν σε σεισμόπληκτους!....στα οποία τώρα διαμένουν παράνομα διάφορα άτομα!

Στην συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως πρώτος τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε ότι:

(1) από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Νέα Ερυθραία

(2) μεταξύ των Δήμων της Αττικής τα αποτελέσματα του προγράμματος ΕΣΠΑ «εξοικονομώ» για την Νέα Ερυθραία και Κηφισιά ήταν πολύ καλά!

Ακολούθησε ο κ. Βάρσος ο οποίος σχολίασε, υπαινισσόμενος τον Αντιδήμαρχο κ. Κύρλο, ότι η συμπολίτευση κάνει  στείρα αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!....με διάθεση συγκρουσιακή και αλαζονική! Τα «λάθη» να μην είναι καταδικαστέα αλλά συγχωρητέα!

Επίσης ανέφερε ότι τα δέντρα που κόπηκαν  στην οδό Στροφιλίου 11 ήταν σάπια!....και πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα τα αντικαταστήσει άμεσα!

Στην συνέχεια η κ. Συνοδινού έκανε απολογισμό του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2011!.....λέγοντας ότι όλοι είμαστε εδώ με γνώμονα το καλό της Πόλης μας! Σχετικά με τις προτάσεις της παράταξης «Πόλη Φως» κατά την διάρκεια του 2011 και ειδικά τις προτάσεις της σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα καμία δεν έγινε αποδεκτή!.....μόνο δύο εισηγήσεις έγιναν αποδεκτές όλο τον χρόνο!

Επίσης η κ. Συνοδινού ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των χωροταξικών μελετών!....διότι η αίσθησής της είναι ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις! 

Ο κ. Κανακάκης ακολούθησε λέγοντας ότι (1) ουσιαστικά δεν επιβάλλεται «τιμωρία» για την κοπή δέντρων! Αντί προστίμων να επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση των παράνομα κομμένων  δέντρων! (2) επικρατεί «ασυδοσία» στην τροφοδοσία ορισμένων καταστημάτων στην Κάτω Κηφισιά διότι δεν γίνεται ορισμένη ώρα το 24ωρο με αποτέλεσμα να δημιουργείται  κυκλοφοριακό χάος!.....ειδικά στην περιοχή του Supermarket Θανόπουλος!

Ο κ. Σφαντός αναφέρθηκε στα τροχόσπιτα των σεισμοπλήκτων στα οποία διαμένουν μη σεισμόπληκτοι αλλά άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας! Ο Δήμος θα πρέπει να επανασυνδέσει το ρεύμα προσωρινά μέχρις ότου βρεθεί στέγασή τους αλλού!

Ο κ. Σιδέρης παρατήρησε ότι λόγω των περικοπών το 2012 αναμένεται  να υπάρξει μείωση των προσλήψεων κατά 70% στην Επιτροπή Πρασίνου!......με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιτήρηση και συντήρηση του πρασίνου!

Επίσης ο κ. Σιδέρης έκανε σφοδρή επίθεση στις τοπικές εφημερίδες και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Κηφισιά» η οποία σχολίασε ότι οι προϊστάμενοι της Επιτροπής Πρασίνου επέδειξαν αργά αντανακλαστικά στην πρόσφατη περίπτωση κοπής δέντρων στην οδό Τατοίου! Φαίνεται ότι η εφημερίδα έχασε το «μέτρο» των πραγματικών γεγονότων και της άμεσης κινητοποίησης του Δήμου!

Ο κ. Τσούλος πήρε μετά τον λόγο και ενημέρωσε το σώμα  ότι για την  διακοπή της ηλεκτροδότησης των τροχόσπιτων που «ανήκαν» στους σεισμόπληκτους υπάρχει  εισαγγελική απόφαση! Στην συνέχεια ρώτησε τον Αντιδήμαρχο κ. Ξυπολυτά γιατί οι υπάλληλοι του Δήμου βάζουν ανεξέλεγκτα πρόστιμα στους Δημότες χωρίς να εξετάζουν τα πραγματικά αίτια της ρύπανσης!

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος ο οποίος σχολίασε τα λεγόμενα του κ. Βάρσου λέγοντας ότι το Δ.Σ. είναι ένας δημοκρατικός θεσμός στον οποίον εμφανίζονται, πολύ φυσιολογικά, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις!....οι οποίες δυστυχώς συνοδεύονται με αποχωρίσεις Δημοτικών Συμβούλων από την αίθουσα! Πολύ αμφιβάλω για το κλίμα που επικρατεί στο Δ.Σ......διότι στην τελική δεν θα μείνει κανένας Δημοτικός Σύμβουλος στην αίθουσα!

Ο κ. Τσιλιγκίρης αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται από τα φορτηγά τροφοδοσίας στην Κάτω Κηφισιά το οποίο η Δημοτική Αστυνομία παρακολουθεί με τα ολιγοστά μέσα που διαθέτει  και  κάνει ότι μπορεί!....επιβάλλοντας μάλιστα και τα ανάλογα πρόστιμα!

Ο Αντιδήμαρχος κ Ξυπολυτάς παραδέχθηκε ότι επεβλήθησαν πρόστιμα σε  3 – 4 περιπτώσεις που βασίστηκαν σε λανθασμένα στοιχεία!

Ολοκληρώνοντας την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε:

- Φαίνεται ότι στον Δήμο Κηφισιάς ασχολούμεθα με τα τρέχοντα θέματα χωρίς δυστυχώς να υπάρχει επίγνωση ότι οι επιχορηγήσεις μειώνονται συνεχώς! Οι μειωμένες οφειλές προς τον Δήμο από την Κεντρική Διοίκηση δημιουργούν συρρίκνωση πόρων με αποτέλεσμα το πλαίσιο στο οποίο κινούμεθα να είναι στο χαμηλότερο δυνατό σημείο! Πόροι από την Κεντρική Διοίκηση μειώθηκαν κατά  30%! Από τα προγράμματα  ΕΣΠΑ η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πάρει μόνο το 20%.....στο οποίο θα συμβάλουν και οι  Δήμοι!

- Τα Τεχνικά Έργα του Δήμου δυστυχώς είναι πενιχρά! Ο Υπουργός κ. Γιαννίτσης είναι τεχνοκράτης και όχι πολιτικός....για αυτό και κοιτάει απλά τα νούμερα!!

- Οι εισηγήσεις της αντιπολίτευσης είναι πάντοτε αποδεκτές αλλά όχι υλοποιήσιμες λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου!

- Για την  κοπή των δέντρων στην οδό  Τατοΐου παρουσίασε  άδεια που εξέδωσε το Δασαρχείο!....αλλά επειδή τα δέντρα ήταν πάνω σε πεζοδρόμιο θα έπρεπε να  είχε δοθεί άδεια του Δημαρχείου!

- Γενικό πολεοδομικό που να καλύπτει και τους τρεις πρώην Δήμους είναι αναγκαίο και θα πραγματοποιηθεί εντός του 2012!

Κατά τα άλλα το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2012.....ήταν αισιόδοξο!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε στο σώμα ότι ετοιμάζεται κανονιστική απόφαση με συγκεκριμένο ωράριο για τα φορτηγά που ξεφορτώνουν σε Supermarkets!

Ακολούθησε η λήψη αποφάσεων επί (1) εκτάκτου και (22) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω:
Το έκτακτο θέμα αφορούσε την διακοπή του ρεύματος στα τροχόσπιτα που διέμεναν σεισμόπληκτοι. Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος δεν έχει την ευθύνη για την επανασύνδεση του ρεύματος! Εισηγήθηκε να ζητηθεί από την ΔΕΗ να κάνει ξεχωριστές συμβάσεις με τους διαμένοντες στα τροχόσπιτα μέχρις ότου περάσει ο χειμώνας. Από το 2006 είχαν ειδοποιηθεί οι διαμένοντες, που δεν ήταν σεισμόπληκτοι, να αδειάσουν τα τροχόσπιτα!....αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν! Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

1. Κατανομή των εγκεκριμένων Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου στα Ν.Π.Δ.Δ.  του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Σφαντός την καταψήφισε λόγω αρχής!

2.
 Πρόσληψη  υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) διάρκειας οκτώ (8) μηνών για την αντιμετώπιση εποχικών – περιοδικών και πρόσκαιρων αναγκών σύμφωνα με το άρθρο 205 του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α΄). Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε μόνο 60 θέσεις από τις 180 αιτηθείσες! Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3.
 Δαπάνη έκδοσης εγγυητικής επιστολής  για το πρόγραμμα χρηματοδότησης Παιδικών Σταθμών 2011-2012. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4.
 Αποστολή του Δήμου στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η αποστολή συμπεριλαμβάνει, πλην του Δημάρχου,  4 από την πλειοψηφία και 3 από την μειοψηφία! Η κ. Μουστάκη εισηγήθηκε να μην πάει κανένας και τα χρήματα να διατεθούν για άλλους σκοπούς! Έγινε ψηφοφορία και η εισήγησης πήρε 13 ψήφους μόνο! Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5.
 Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 2/2012 απόφασης  της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής περί οριστικής παραλαβής της μελέτης: «Μελέτη Σκοπιμότητας για τη δυνατότητα κατασκευής υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο πάρκο της πλατείας Αγ. Δημητρίου και πέριξ του ιερού ναού του Αγ. Δημητρίου». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6.
 Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 4/2012 απόφασης  της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: «Αλλαγή φοράς των οδών Ικάρου & Κύπρου». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7.
 Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 5/2012 απόφασης  της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: «Μονοδρόμηση οδού Ξανθίππης». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

8.
 Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 6/2012 απόφασης  της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: «Τοποθέτηση σημάτων εκ περιτροπής στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Αγράμπελης». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

9.
 Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 7/2012 απόφασης  της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων: «Απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατασκευών επί του πεζοδρομίου της οδού Πανός στην Εκάλη». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.
 Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 1/2012 απόφασης της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής περί χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου  (internet station) υπό σύσταση Ε.Π.Ε. με την επωνυμία «ΑΡΜΑ Υπηρεσίες Διαδικτύου ΕΠΕ». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία . Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση διότι η χρήση δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος! Η παροχή υπηρεσιών «internet station» ή «internet café» είναι μία από τα ίδια!....δηλαδή εμπορική χρήση!

11.
 Αίτημα του ενδιαφερομένου περί τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 256/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την χορήγηση χρήσεως καταστήματος αναψυκτηρίου επί της οδού Κασσαβέτη 3, στην Κηφισιά. Αποσύρθηκε.

12.
 Επί αιτήματος έγκρισης χρήσεως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (Καφέ) στο ακίνητο (κατάστημα) επί των οδών Αγίων Θεοδώρων 4 και Αγ. Δημητρίου στο Ο.Τ. 39, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

13.
 Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 9/2011 απόφασης  της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής περί τροποποίησης των χρήσεων γης στο Ο.Τ. 26 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Κηφισιάς επί της οδού Τατοΐου.

Το επέβαλε ο Συνήγορος του Πολίτη για να συζητηθεί! Αποφασίστηκε ομόφωνα να παραπεμφθεί ξανά στην Επιτροπή Πολεοδομικών Θεμάτων για να συμπληρωθεί η τροποποίηση!

14.
 Αποχαρακτηρισμός Οχημάτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

15.
 Καθορισμός  αμοιβής δικηγόρου, σύμφωνα με το άρθρ. 103 παρ. 2 περ. ι του ν.3463/2006, βάσει της υπ΄αριθμ. 816/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά ανάθεση σε δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Εφετείου Αθηνών. Εγκρίθηκε αμοιβή 600,00 ευρώ!

16.
 Καθορισμός  αμοιβής δικηγόρου, σύμφωνα με το άρθρ. 103 παρ. 2 περ. ι του ν.3463/2006, βάσει της υπ΄αριθμ. 832/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά ανάθεση σε δικηγόρο να παραστεί σε τακτική δικάσιμο για την συζήτηση που αφορά την υπ’αριθμ 10384/28-4-2010 άδεια έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας της Νομαρχίας Αθηνών. Εγκρίθηκε αμοιβή 600,00 ευρώ!

17.
 Καθορισμός  αμοιβής δικηγόρου, σύμφωνα με το άρθρ. 103 παρ. 2 περ. ι του ν.3463/2006, βάσει της υπ΄αριθμ. 849/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά ανάθεση σε δικηγόρο για να ασκήσει Προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006. Εγκρίθηκε αμοιβή 500,00 ευρώ!

18.
 Διαγραφή οφειλών από πρόστιμο 2% και 5%. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19.
 Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΚΑΣΤΡΙ». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Η Παράταξη «Πόλη Φως» το καταψήφισε και ο κ. Αυλήτης ψήφισε λευκό!

20.
 Αποζημίωση λόγω απαλλοτρίωσης έκτασης συνολικά 128 τ.μ. στο Ο.Τ. 940-941 στη περιοχή της Κηφισιάς «ΤΡΙΓΩΝΟ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

21.
 Κοπές Δένδρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

22.
 Εκ νέου αρίθμηση οδών της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Ερυθραίας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου