Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κατά Ευαγγελάτον εκδόσεις τέχνης και ποίησης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο  ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης, πολυμορφικός εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος συνεχίζοντας την εκθεσιακή του παρουσία κυρίως σε ομαδικές εκθέσεις φέτος, πρόκειται να παρουσιάσει σε πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού τις εκδόσεις τέχνης, ποίησης και αισθητικών δοκιμίων του που ήδη κυκλοφορούν με επιτυχία.

Η αρχή θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου  2012 στις 12.30, που θα παρουσιαστεί στον  ΙΑΝΟ-Αλυσίδα Πολιτισμού, το ετήσιο συλλεκτικό του Ημερολόγιο ART-EST, με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ».

Στην εκδήλωση ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και συγγραφέας του βιβλίου «Η αισθητική ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου - Δοκίμιο εικαστικού ήθους», εκδοτικές Συλλογές, θα προσεγγίσει αισθητικά τις προσωπογραφίες του καλλιτέχνη, ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Αγραπίδης θα αναφερθεί κριτικά σε όλα τα συλλεκτικά Ημερολόγια του πού έχουν εκδοθεί από την Αrtline and Gennesis της Θεσσαλονίκης, θα γίνουν προβολές των έργων τέχνης και ο γνωστός πιανίστας Μάριος Καζάς θα ερμηνεύσει έργα του Σούμπερτ.

Στις 6 Φεβρουρίου 2012 στις 19.30, θα γίνει στο Κέντρο Δικανικών Μελετών στον Λυκαβηττό,  του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Αθηνών και διακεκριμένου διεθνώς Κώστα Μπέη, η 2η παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής «Εγκάρσια πτήση», εκδ. Απόπειρα και παράλληλη εικαστική έκθεση έργων του.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι λογοτέχνες Άννα Κελεσίδου, καθηγήτρια φιλοσοφίας,  Δημήτρης Καραμβάλης, δοκιμιογράφος, Λίτσα Λεμπέση, μουσικολόγος και θα διαβάσει η ποιήτρια Μαριάννα Βλάχου.

Τον Απρίλιο στο Κ.Ε.Ο Αθηνών, Μιχ. Βόδα 28, θα παρουσιαστεί σε ειδική μουσικοποιητική εκδήλωση η ανθολογία ποιημάτων και σχεδίων του που κυκλοφορεί στη γαλλική γλώσσα και ήδη βαίνει στη δεύτερη έκδοση, με τίτλο «Μπλεγμένα μονοπάτια» / Chemins enchevêtrés.

Σημαντική επίσης είναι η αναφορά στα ιδιότυπα γλυπτικά έργα του- επιζωγραφισμένα ξύλα, που κάνει  ο καθηγητής πανεπιστημίου, ιστορικός τέχνης, συγγραφέας Στέλιος Λυδάκης στην νέα έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε «Η Νεοελληνική Γλυπτική, Ιστορία -Τυπολογία», των εκδόσεων Μέλισσα. Στον επίλογο του κεφαλαίου για την σύγχρονη γλυπτική αναφέρεται επαινετικά  στον  Κώστα Ευαγγελάτο, τον νεότερο ηλικιακά ου επισημαίνει και δημοσιεύεται το έργο του «Αλίκτυπο τοτέμ».

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου