Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εισβολή......τουρκικών σαπουνόπερων στην Ελληνική Α.Τ.Ζ.!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σήμερα, διάφορα τηλεοπτικά «σαπούνια» έχουν κατακτήσει δεσπόζουσα θέση στα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα. Οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν μετατραπεί σε καταναλωτές της τουρκικής σαπουνόπερας.


Οι Τούρκοι «ξανθοί πρωταγωνιστές»...ζάπλουτοι, πανέμορφοι που περιτριγυρίζονται από δύο ή τρεις γκομενάρες!.....προσπαθούν  να «θυμίσουν» την σεμνοτυφία της δεκαετίας του ’60!....μια ηθικοπλαστική μουσουλμανικής έμπνευσης σεμνοτυφία η οποία ασκεί....μια περίεργη γοητεία στη μέση Ελληνίδα νοικοκυρά!

Η Τουρκία ακολουθεί πολιτική δυναμικού ανοίγματος σε όλα τα επίπεδα! Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής που στόχο έχει να καταστήσει τη χώρα του σημείο αναφοράς και ηγετική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή.

Η Τουρκία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μητρόπολη του μετά οθωμανικού χώρου, δορυφόρο-ποιώντας όχι μόνο τις μουσουλμανικές, αλλά και τις χριστιανικές χώρες, που προέκυψαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Κι αυτό δεν το δρομολογεί μόνο με πολιτικό-διπλωματικά μέσα.....προλειαίνει το έδαφος, επιστρατεύοντας την... ήπια ισχύ της πολιτιστικής και οικονομικής επιρροής!

Στο πλαίσιο αυτό, οι εν λόγω τηλεοπτικές σαπουνόπερες, με την τόσο μαζική απήχηση που έχουν στο ευρύ κοινό, αποτελούν το βασικό όχημα της τουρκικής πολιτιστικής επιρροής, αυτού που παλαιότερα –και ορθότερα– ονομαζόταν «πολιτιστικός ιμπεριαλισμός».

Παρά το γεγονός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιβαρύνονται από τις ποικίλες εκδηλώσεις του τουρκικού επεκτατισμού και, ως εκ τούτου, η ελληνική κοινή γνώμη είναι εν γένει επιφυλακτική έναντι της γείτονος....το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό προσέφερε στις τουρκικές σαπουνόπερες πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης!

Αιτία, το ότι οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν εδώ και πολλά χρόνια εθιστεί από την αδιαμφισβήτητη κατεδάφιση.......ακόμα και της στοιχειώδους εθνικής μας αξιοπρέπειας και αισθητικής!

Η κυριαρχία των τουρκικών σαπουνόπερων ακόμα και στη ζώνη της μεγαλύτερης τηλεθέασης μπορεί να μοιάζει αθώα, στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι. Ούτε, βεβαίως, από αισθητικής ούτε από πολιτικής απόψεως.

Ας σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος επιδοτεί συστηματικά τις εξαγωγές τηλεοπτικών προϊόντων στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Ασία και στα Βαλκάνια. Οι τουρκικές πρεσβείες στις χώρες των συγκεκριμένων περιοχών έχουν ειδική εντολή να προωθούν, συν τοις άλλοις, αυτά τα προϊόντα μαζικής κουλτούρας.

Στις δε συσκέψεις του τουρκικού υπουρ­γείου Εξωτερικών εκφράζεται ιδιαίτερη ικανοποίηση από την απήχηση των τουρκικών σίριαλ και τηλεταινιών!

Η τουρκική πολιτιστική επιρροή στην Ελλάδα δεν περιορίζεται, όμως, στην εξαγωγή τηλεοπτικών σειρών ή στις εκδόσεις τουρκικών μυθιστορημάτων. Στον Έβρο έχουμε 10 τοπικά κανάλια που παίζουν μόνο τουρκικά προγράμματα!

Ας επιστρέψουμε, όμως, στην τηλεοπτική πραγματικότητα, καθώς, μετά τις βραζιλιάνικες σαπουνόπερες του μεσημεριού, όπως και τις αντίστοιχες τουρκικές, η τηλεοπτική εισβολή της γείτονος στην ελληνική οικογένεια επεκτάθηκε και στις βραδινές, υψηλής τηλεθέασης ζώνες!

Στον ΑΝΤ1 με τη τηλεοπτική σειρά «ΕΖΕΛ»....την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, μεγάλο μέρος της οποίας είχε γυριστεί στην κατεχόμενη Κύπρο! Η σειρά αυτή  είχε, μάλιστα, ως κύριους χρηματοδότες της επιχειρήσεις και καζίνα από τα Κατεχόμενα, ενώ στο πλαίσιό της προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομα εγκαταστημένες επιχειρήσεις σε ελληνοκυπριακές περιουσίες!


Αυτό προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες Ελλήνων και Κυπρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και είχε σαν αποτέλεσμα, η «Κίνηση για την ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο», μέσω του Νομικού Οίκου «Λουκής Λουκαίδης & ΣΙΑ» να ξεκινήσει νομική διαδικασία κατά του ΑΝΤ1.

>> Διαβάστε σχετικά άρθρα.... εδώ...  εδώ.... και εδώ....

Ακολούθησε το MEGA που ξεκίνησε να μεταδίδει το τελευταίο του  τηλεοπτικό απόκτημα « Έρωτας και Τιμωρία» και μετά ο  ΑΝΤ1 το σίριαλ με την ονομασία « Ο Πειρασμός»!

Ο ανελέητος ανταγωνισμός των δύο Διευθυντών Παραγωγής του ΑΝΤ1 και του MEGA για την «πρωτιά» προβολής τηλεοπτικών παραγωγών ενός έθνους που για περισσότερο από τρεις αιώνες μας εχθρεύεται!.....έχει θύματα την αισθητική μας και κυρίως την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούμε με κάτι που δεν είναι παρά μια τουρκική τηλεοπτική «προπαγάνδα»!.....με ότι αυτό συνεπάγεται!

Κερδίζουν τηλεθεατές τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας MEGA και ΑΝΤ1 με τα φτηνά τουρκικά….σαπούνια ή.....σιγά σιγά χάνουν τηλεθεατές;;...οι οποίοι αρχίζουν σιγά αλλά σταθερά να εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους!!

>> Δείτε μερικά σχόλιά τους εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου