Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΑΝΤ1 στην Νέα Υόρκη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στις 20 Ιουλίου 2011, ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε, από ομάδα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων, έξω από τα γραφεία του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, 5ωρη διαμαρτυρία εναντίον της προβολής της τουρκικής παραγωγής ΕΖΕΛ.


Οι διαδηλωτές διαμοίρασαν χιλιάδες φυλλάδια με ενημερωτικές πληροφορίες για το τι συνεχίζει να κάνει ο ΑΝΤ1(Ελλάδος).


Τους διαδηλωτές πλαισίωσαν και πολλοί Ελληνοκύπριοι και Ελληνοκύπριες που ενημερώθηκαν για το θέμα και πήραν φυλλάδια να διανέμουν και οι ίδιοι. Συναντήθηκαν ακόμα και με Ελληνίδες που βρισκόντουσαν στην Νέα Υόρκη για διακοπές που τους είπαν ότι δεν το παρακολουθούσαν αλλά και εφόσον ενημερώθηκαν ότι ήταν γυρισμένο στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν θα βλέπουν καθόλου ΑΝΤ1 (Ελλάδος).  Οι εν λόγω κυρίες τους είπαν ότι δυστυχώς τα ελληνικά κανάλια έχουν γεμίσει με τουρκικές παραγωγές.

Η διαμαρτυρία ήταν άκρως επιτυχής, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε και η Αστυνομία τους επέτρεψε να σταθούν ακριβώς μπροστά από την κύρια είσοδο του κτιρίου με τα συνθήματά τους που έλεγαν «ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΕΛΛΑΔΟΣ» και «ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΕΖΕΛ / ΑΝΤ1», κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες!

Τα γραφεία του ΑΝΤ1 βρίσκονται στην διάσημη και πολυσύχναστη 5η Λεωφόρο στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζονται ονομάζεται «OlympicTower» (πρώην οίκημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας το οποίο χτίστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση προτού πεθάνει). Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Ίδρυμα Ωνάση, και πολλές ελληνικές εφοπλιστικές εταιρίες.

Είναι φανερό ότι η ευαισθησία «ψυχαγωγίας»  του ΑΝΤ1 Ελλάδος προέχει της «εθνικής» ευαισθησίας!.....με αποτέλεσμα η διαμάχη για το τουρκικό σίριαλ ΕΖΕΛ να φουντώνει με απρόβλεπτες συνέπειες!


Η «Κίνησης για την Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» μαζί με την «Cyprus Action Network of America» εγκαλεί τον ΑΝΤ1 Ελλάδος ότι προπαγανδίζει το καθεστώς των Κατεχομένων!......και απειλεί με αγωγή αξιώνοντας αποζημιώσεις «μαμούθ»!

Ο δικηγόρος κ. Λουκής Λουκαϊδης,  ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, τόνισε ότι «έχουν ήδη γίνει έντονες παραστάσεις από οργανώσεις και θύματα της τουρκικής κατοχής, με αίτημα τον τερματισμό της προβολής του προκλητικού τουρκικού σίριαλ ΕΖΕΛ, οι οποίες απορρίφθηκαν με αλαζονεία και χωρίς λογική εξήγηση από τον ΑΝΤ1 Ελλάδος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου