Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Απαράδεκτη η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 Ελλάδος!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το περιεχόμενο της πρόσφατης ανακοίνωσης του ΑΝΤ1 (Ελλάδος):

«Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα, απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά. Ωστόσο αυτά τα συγκεκριμένα άτομα δεν είναι η πλειονότητα του ελληνικού κοινού»

καταδεικνύει  ότι οι υφιστάμενοι των κ. κ. Μ. και Θ. Κυριακού γενικά και της κ. Κατερίνας Γκαγκάκη των Δημοσίων Σχέσεων ειδικά......

-δεν έχουν καμία επίγνωση της πραγματικότητας!
-δεν παρακολουθούν διαχρονικά τις τεταμένες σχέσεις με την γείτονα Τουρκία!
-δεν ενημερώνονται ούτε καν από το δικό τους Τμήμα Ειδήσεων!....για την συνεχιζόμενη ακατάσχετη προκλητική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού Ερντογάν και των συνεργατών του!

Συγκεκριμένα τους υπενθυμίζω τα ακόλουθα γεγονότα......

1. Τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΑΜ κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο:

 «Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος είχε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς συνάντηση με τον ομόλογό του, στην Κύπρο, κ. Δημήτρη Ηλιάδη» πηγή...

2. Η επίδειξη θράσους της Άγκυρας, δια στόματος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά την διάρκεια της επισκέψεως του στα κατεχόμενα στις 20/07/2011, επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. (το δεύτερο εξάμηνο του 2012), γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του έλληνα ΥΠΕΞ κ. Σταύρου Λαμπρινίδη!


Οι σκληρές δηλώσεις με τις οποίες επένδυσε την επίσκεψή του ο κ. Ερντογάν δεν αφήνουν σχεδόν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, οι οποίες μπαίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα σε εντατική φάση!

Το μήνυμα που έστειλε ο τούρκος πρωθυπουργός προς τους Ελληνοκυπρίους είναι να μην περιμένουν «παραχωρήσεις» από την τουρκική πλευρά όπως αυτές που περιείχε το σχέδιο Ανάν! «Δεν ισχύουν πλέον οι συνθήκες που υπήρχαν επί εποχής του σχεδίου Ανάν», δήλωσε ο κ. Ταγίπ Ερντογάν και γι' αυτό όπως είπε:

-ΔΕΝ πρόκειται να αποχωρήσουν τουρκικά στρατεύματα!
-ΔΕΝ πρόκειται να ανοίξει η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στους ελληνοκύπριους κατοίκους της!
-ΔΕΝ πρόκειται να επιστραφεί στους ελληνοκύπριους η Μόρφου!
-ΔΕΝ πρόκειται να δεχθεί η τουρκική πλευρά οποιαδήποτε συζήτηση για το Ριζοκάρπασο!

Ο τούρκος πρωθυπουργός επιστέγασε τις προκλητικές δηλώσεις του αναγγέλλοντας ότι κατά τη διάρκεια του εξαμήνου κατά το οποίο η Κύπρος θα ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το δεύτερο μισό του 2012) η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Επί έξι μήνες δεν θα υπάρχουν σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε.»!

Εμείς απλώς θα παρακολουθούμε από την Άγκυρα τη διαδικασία,  ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν τίθεται θέμα να συνομιλήσουμε με τους Ελληνοκυπρίους....δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε....θεωρούμε ντροπή για μας ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ»!

Την οργή του κ. Ερντογάν εισέπραξε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία - όπως είπε - επιχειρεί να μεταφέρει το θέμα στο δικό της έδαφος αλλά η Άγκυρα δεν την αναγνωρίζει ως συνομιλητή στο Κυπριακό παρά μόνο τα Ηνωμένα Έθνη.

3. Ολοκληρώνοντας την παράνομη επίσκεψή του στις 20/07/2011 στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις στην Αμμόχωστο.

Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι μετά την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση, η οικονομία των Ελληνοκυπρίων, «βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού»!

Είπε, επίσης, ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν κατέρρεε πλήρως η οικονομία της Ελληνο-Κυπριακής διοίκησης, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία......«όπως ακριβώς συνέβη», σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, «και στην Ελλάδα»!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος έχει πετύχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα στον τομέα των δημόσιων, όπως είπε, οικονομικών, σε αντίθεση με πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχουν καταφέρει να περάσουν τις εξετάσεις και η οικονομία τους υποβαθμίστηκε!


Πράγματι είναι άξιον απορίας πως όλα τα ανωτέρω κ. κ. του ΑΝΤ1 Ελλάδος τα ερμηνεύετε κατά το δοκούν ότι δηλαδή......

- δεν  υπάρχουν......«συγκρουσιακά» ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου!

- ένας παραγωγός επέλεξε μια «τοποθεσία»....το Κατεχόμενο Ριζοκάρπασο..... για να γυρίσει μια σειρά που επιδεικνύει προκλητικά περιουσίες στα Κατεχόμενα που ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους εκτοπισμένους και αποτελούν αντικείμενο σφετερισμού και παράνομης εκμετάλευσης!

και εξακολουθείτε την προβολή της τουρκικής παραγωγής ΕΖΕΛ.......σφυρίζοντας αδιάφορα!....παρά τις έντονες αντιδράσεις των θιγμένων Ελληνοκυπρίων και του ανά τον κόσμο Ελληνισμού!

Με την ευκαιρία αυτή συνιστούμε στους κ. κ. του ΑΝΤ1 Ελλάδος όπως ενημερωθούν, ανοίγοντας ένα Ελληνικό Λεξικό, τι σημαίνει η λέξη.......«συγκρουσιακά»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου