Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Απόλυτη ευθύνη στον Παπανδρέου ρίχνει ο Στουρνάρας!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε μία αριστοτεχνική συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας έριξε τον «τσάρο» της οικονομίας στο καναβάτσο και πρόσθεσε στην δικογραφία των καταγγελιών Ρουμελιώτη νέα στοιχεία φωτιά!!

Για πρώτη φορά ομολογεί ότι το Ελληνικό μνημόνιο είναι επαχθέστερο και απεχθές σε σύγκριση με αυτό της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας! Μέχρι χθες, το ψευδές επιχείρημα προστασίας του Παπανδρέου ήταν ότι «και αυτές οι χώρες μπήκαν στο μνημόνιο»!


Σήμερα ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνει αυτό που έχει αποκαλυφθεί εδώ και δύο χρόνια, συγκρίνοντας παράγραφο προς παράγραφο το Ελληνικό μνημόνιο με τα υπόλοιπα. 

Για «τεράστιο λάθος του Παπανδρέου» κάνει λόγο επί λέξη ο υπουργός οικονομικών, διασύροντας ακόμα και το σύστημα Σημίτη που τον στήριζε, όταν προσπαθούσε να ενοχοποιήσει την περίοδο Καραμανλή!

Αποκαλύπτει ότι το έλλειμμα θα κυμαινόταν στο 9% εάν έμενε ο Καραμανλής, «καρφώνοντας» τον Παπανδρέου για την εκτίναξη! Αυτό στην προσπάθεια του να προστατεύσει τον Γεωργίου, αλλά την ίδια στιγμή ομολογεί ότι ο Παπανδρέου «γνώριζε» αφού τον είχε ενημερώσει ο ίδιος τον Αύγουστο του 2009....παρουσία και του Παπακωνσταντίνου!

Όπως ο Υπουργός αναφέρει «Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει τη δραματική έκκληση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ για την λήψη περιοριστικών μέτρων στο δημόσιο. Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι. Ενδεχομένως να μπαίναμε σε ένα μνημόνιο με τους όρους της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας. Ήταν τεράστιο το λάθος του κ. Παπανδρέου».

«Δεν κατηγορώ την κυβέρνηση Καραμανλή και αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δύσκολες συνθήκες της τότε διεθνούς κρίσης»!

Ο κ. Στουρνάρας βεβαίως λέει και το ανεκδιήγητο.....«Αν είμαι αλαζόνας θα το κρίνουν οι πολίτες και όχι ο Παυλόπουλος», λησμονώντας ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι εκλεγμένος ενώ αυτός ουδέποτε κρίθηκε από τους πολίτες, καθότι μονίμως διορισμένος!

Πραγματικά, η δημοσιογραφία στα καλύτερα της. Καιρό είχαμε να δούμε πραγματική συνέντευξη με όλη την σημασία της λέξης.

ΜΠΡΑΒΟ κ. Ζούλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου