Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Βιβλίο για παιδιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το βιβλίο για παιδιά «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα» της Λίζας Πενθερουδάκη, παρουσιάστηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», αφού  η συγγραφέας το  αφιέρωσε στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η  Λίζα Πενθερουδάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και μαθητές από το Γ΄ Δημοτικό Τοσίτσειο-Αρσάκειο Εκάλης που εικονογράφησαν τις ιστορίες του βιβλίου με δασκάλες και διευθύντριές τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους καλωσόρισε λέγοντας μεταξύ άλλων:    

«.....Με πολλή χαρά έχουμε σήμερα κοντά μας τη συγγραφέα του βιβλίου «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα» αλλά και τους μικρούς ταλαντούχους εικονογράφους,   που  με περισσή διάθεση και φροντίδα, διέθεσαν απλόχερα από το πλούσιο απόθεμα της νεανικής τους καρδιάς,   χρόνο και αγάπη για να δώσουν χρώμα και σχήμα στην έμπνευση και τον λόγο της κυρίας Πενθερουδάκη.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  ο Εμμανουήλ Παπασάββας, η  Λίζα Πενθερουδάκη, η  Μαρία Αθανασοπούλου-Ζαχαροπούλου, δάσκαλοι και παιδιά του Γ΄ Τοσιτσείου - Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης.


Τους αξίζουν όλα τα ΜΠΡΑΒΟ και ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .  Μια προσφορά από παιδιά σε παιδιά που στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα ελπίδας και αγάπης όπως κι ένα μοναδικό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η παρουσία τους όμως εδώ έχει και έναν ακόμα συμβολικό χαρακτήρα, της συμπαράστασης προς την αγαπημένη τους συμμαθήτρια, την Μυρτώ, που ήταν μαζί τους όταν ζωγράφιζαν τις εικόνες του βιβλίου, αλλά τώρα είναι εδώ, νοσηλευόμενη  δίνοντας τον δικό της αγώνα.

Ινώ Κωνσταντοπούλου, Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, Κέττυ Φιλιππίδου, Καίτη Βούτσελα, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Λίζα Πενθερουδάκη, Ελένη Πενθερουδάκη, Μαρία Αθανασοπούλου-Ζαχαροπούλου, Χριστίνα Τσατσάκη, Μελίνα Δασκαλάκη, Μέτα Παπακωνσταντίνου,  Γωγώ Σταθοπούλου.

Τα παιδιά της τάξης της ήρθαν πρώτα από όλα εδώ για να της συμπαρασταθούν και αυτό μας γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια για αυτά... Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά και την διευθύντριά τους, Μαρία Αθανασοπούλου-Ζαχοπούλου, για την συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια και να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Πενθερουδάκη για την συμπαράστασή της που δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα μας.....».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε  η διευθύντρια του Γ΄ Δημοτικού Τοσιτσείου-Αρσακείου Εκάλης,  Μαρία Αθανασοπούλου-Ζαχοπούλου,  η οποία προλογίζει και τα μικρά όμορφα παραμύθια της Λίζας Πενθερουδάκη και μίλησε με συγκινητικά λόγια για την προσπάθεια των παιδιών και την συμπαράσταση στη μικρή Μυρτώ.

Η Ελένη Πενθερουδάκη, μητέρα της Λίζας Πενθερουδάκη, ο καθηγητής  Χρήστος Θωμόπουλος, η  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και  η συγγραφέας.

Τέλος η Λίζα Πενθερουδάκη συγκινημένη είπε: «Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω την Διευθύντρια που μου εμπιστεύθηκε τις καρδιές των μαθητών για να αφηγηθώ τις μικρές μου ιστορίες γραμμένες από βαθιά αγάπη για τα παιδιά, τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και προσωπικά την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που δέχθηκε την προσφορά μου να συμβάλω στο τόσο σημαντικό και ξεχωριστό της έργο».

Στη συνέχεια τα παιδιά-εικονογράφοι του βιβλίου της Λίζας Πενθερουδάκη «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα», έκλεψαν την παράσταση με τις δηλώσεις και τα σχόλιά τους σχετικά με την εμπειρία τους να εικονογραφήσουν τα μικρά παραμύθια, που οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν σε ένα φιλμάκι που προβλήθηκε.

Η πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ  πρόσφερε σε όλα τα παιδιά ένα μικρό αναμνηστικό δώρο, ενώ στην κυρία Πενθερουδάκη απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου.

Η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Πενθερουδάκη χάρισαν το βιβλίο στα παιδιά Βρεφικών και Παιδικών σταθμών  Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, που την ίδια μέρα επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Το βιβλίο πωλείται στον Ιανό, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»(τηλέφωνο: 2107757153). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου