Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Έργο της UNESCO!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος η UNESCO έδωσε το παρών  στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Δεν έλειψε φυσικά και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και μέλος του Δ.Σ.  της Οργάνωσης «End Human Trafficking Now», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  η οποία απηύθυνε έκκληση για την πάταξη της εμπορίας των ανθρώπων προς τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και τους πολιτικούς ηγέτες.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην ομιλία της.

Η εκστρατεία για την πάταξη του αδικήματος που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πηγή παράνομου πλουτισμού στον κόσμο μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, είχε ξεκινήσει από την Αθήνα το 2006.  

Στο Νταβός, η κυρία Βαρδινογιάννη ήταν η κεντρική ομιλήτρια της τελετής απονομής του Επιχειρηματικού Βραβείου για την καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων και αναφέρθηκε σε αυτή τη διαδρομή καθώς και στις προοπτικές που ανοίγονται.

Η  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον  Yuri Fedotov, Εκτελεστικό Διευθυντή του Γραφείου για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα του ΟΗΕ,  και τη σύζυγό του.

Χαιρετισμό  απηύθυναν ο Καθηγητής Klaus Schwab - Ιδρυτής και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, o  David Arkless - Πρόεδρος της Manpower και Πρόεδρος του Δ.Σ. του EHTN, ο  Yuri Fedotov - Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα των Ηνωμένων Εθνών και η Δρ. Jean Baderschneider - Αντιπρόεδρος της ExxonMobil και μέλος ΔΣ του EHTN.

Η  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανάμεσα στον κύριο David Arkless  και τον Σαουδάραβα επιχειρηματία,  Hamza Al Kholi.

Το βραβείο «Business Leader» αθλοθετείται από το UN.GIFT (Global Initiative to fight human trafficking),  το «End Human Trafficking Now» και το «United Nations Global Compact», και απονέμεται κάθε δυο χρόνια σε έναν επιχειρηματία ο οποίος έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στον αγώνα ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων.

Φέτος το βραβείο απονεμήθηκε στον επιχειρηματία Tristan Forster, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της FSI Worldwide. To τρόπαιο, το οποίο σχεδίασε και δημιούργησε η Chopard, παρέδωσε στον νικητή η Πρόεδρος  της Chopard,  Caroline Scheufele.

David Arkless, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του  «End human trafficking now»,  Robert Rigby-Hall, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της NXP Semiconductors,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  Jean Badershneider, μέλος του Δ.Σ. του «End human trafficking now».

Η εκδήλωση έκλεισε με μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, τη συγχώνευση της οργάνωσης «End Human Trafficking Now» με την  «Παγκόσμια Επιχειρηματική Συμμαχία κατά της εμπορίας των ανθρώπων» (Global Business Coalition against Human Trafficking), στην οποία συμμετέχουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, μεταξύ αυτών και η Microsoft.

Ο νικητής του Βραβείου “Business Leader”, Tristan Forster.

Το γεγονός αυτό δίνει μια νέα διάσταση στην προσπάθεια που ξεκίνησε από την Αθήνα και στον αγώνα για την εξάλειψη της  εμπορίας των ανθρώπων και της καταναγκαστικής εργασίας. Τη σημασία της κινητοποίησης των επιχειρηματιών κατά της εμπορίας των ανθρώπων είχε χαιρετίσει λίγους μήνες πριν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου