Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η Γερμανία πέρασε νομοσχέδιο για τον «γενετικό έλεγχο των εμβρύων»!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η βρετανική παροιμία λεει «Some things never change» ή «Kάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ» και μάλλον αυτό αφορά απόλυτα τους Γερμανούς και την Γερμανία.

Μετά από τους γιατρούς του Χίτλερ που επενέβαιναν γενετικά στις εγκυμοσύνες χρησιμοποιώντας γυναίκες εβραϊκής, σλαβικής ή άλλων φυλών «γ' κατηγορίας» κατά την κυρίαρχη φυλή, τώρα έρχεται μετά από δεκαετίες η «δημοκρατική» Γερμανία και άνοιξε πάλι το κεφάλαιο «γενετικός έλεγχος των εμβρύων».


Με μια διαδικασία που υποτίθεται επιτρέπει στους γονείς με σοβαρές κληρονομικές ασθένειες να ελέγχουν τα έμβρυα για γενετικές ανωμαλίες πριν από την εμφύτευση στη μήτρα. 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την έναρξη της εποχής των «γενετικά σχεδιασμένων βρεφών» σε μια χώρα που εξολόθρευσε συστηματικά τα άτομα με αναπηρία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου και προχώρησε σε φρικτά πειράματα για την δημιουργία του «τέλειου βρέφους» το οποίο θα ήταν ξανθό, με γαλανά μάτια και λευκή επιδερμίδα, μόνο.

Η διαδικασία, που είναι γνωστή ως προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD), η Γερμανία είχε αρχικά εγκρίνει ένα νομοσχέδιο τον Ιούλιο του 2011, το οποίο θα επέτρεπε περιορισμένα πειράματα.

Αλλά όταν ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή της διαδικασίας έλειπε. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα μπορούν να «σχεδιάζουν» ανθρώπους μέσα στη μήτρα της μάνας τους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου