Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σεμινάρια Γονέων στην Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θέλετε να μάθετε πως να δημιουργήσετε μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με τα παιδιά σας και άλλους κοντινούς σας ανθρώπους;  Θέλετε να μάθετε πώς να προλαμβάνετε πιθανές συγκρούσεις με τους γύρω σας;  Το παιδί σας μοιράζεται τα προβλήματά του μαζί σας;  Με το σύντροφό σας έχετε τη σχέση που θα θέλατε αλλά και τους ίδιους κώδικες επικοινωνίας όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών;  Έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσο περισσότερο αποτελεσματικοί γονείς μπορείτε να γίνετε;


Εάν η απάντηση έστω και σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι NAI τότε η Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε!  


Τα Σεμινάρια του Αποτελεσματικού Γονέα απευθύνονται, όχι μόνο σε γονείς, αλλά και σε όλους μας γενικότερα μια και τις τεχνικές επικοινωνίας που μαθαίνουμε στο σεμινάριο μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις σχέσεις μας.   

Γενικές πληροφορίες  

Τα σεμινάρια αρχίζουν τον Φεβρουάριο 2013.  Η διάρκεια είναι 8 εβδομάδες, μια φορά την εβδομάδα, στην Ν. Ερυθραία.  Εφόσον ενδιαφέρεστε, δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας λόγω του ότι ο χώρος είναι περιορισμένος (περίπου 8 με 10 άτομα ανά σεμινάριο) και ενημερώστε για τον κύκλο που σας ταιριάζει, τον πρωινό ή τον απογευματινό.  

Το κόστος για τον κύκλο του σεμιναρίου είναι 170 € (270 € για ζευγάρια).

Απογευματινό: 6/02/2013, Τετάρτη: 19.00 - 21.30  

Πρωινό: 8/02/2013, Παρασκευή: 10.00 - 12.30


Το βιβλίο του Thomas Gordon «Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα» (Parent Effectiveness Training) αποτελεί ουσιαστικό βοήθημα για την εκπαίδευση και παρέχεται στους γονείς μαζί με το τετράδιο ασκήσεων.  

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα site: 

Τέλος σε αυτό το email βρίσκεται και ένα word document με πληροφορίες για την Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα.


Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος: Σοφία Κλώτσα τηλ. 6948-680173 ή 211-0141843 email: sophiaklotsa@gmail.com

Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα


Το σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας. Διδάχτηκε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent Effectiveness Training» έχει πουλήσει πάνω από 4 εκ. αντίτυπα, σε 33 γλώσσες.

Ο οργανισμός Gordon Training International (GTI) είναι ο φορέας που δημιούργησε ο Thomas Gordon για την διάδοση των σεμιναρίων επικοινωνίας ανά τον κόσμο. Ο GTI  εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Gordon Hellas για την οργάνωση σεμιναρίων γονέων, εφήβων, δασκάλων και ηγεσίας (leadership skills), σύμφωνα με τα πρότυπα που έθεσε ο ίδιος ο Thomas Gordon.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητάς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό επιτυγχάνεται όχι με αυταρχικό ή υποχωρητικό τρόπο, αλλά με την καλλιέργεια των έμφυτων θετικών στοιχείων που έχει κάθε άτομο. Η σχέση γονέα – παιδιού είναι καταλυτική και οι  δεξιότητες αυτές βοηθούν στη δημιουργία μιας ουσιαστικής και αρμονικής σχέσης.

Η επιτυχία του σεμιναρίου οφείλεται κυρίως στο ότι δεν αρκείται να μεταδώσει κάποιες θεωρητικές γνώσεις, αλλά να θέσει γερές βάσεις πρακτικής μάθησης, που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας.

Προς τον σκοπό αυτό, το σεμινάριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων (role plays), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών.

Οι πέντε άξονες που αναπτύσσονται στα σεμινάρια είναι:

- Πως να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός.

- Πως να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από την συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω την σχέση μου μαζί του.

- Πως να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου και πως να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις με τις δεξιότητες πρόληψης.

- Πως να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.

- Πως να χειρίζομαι τις συγκρούσεις Αξιών με σεβασμό και ευαισθησία.

Στο σεμινάριο θα μάθετε να  αντιμετωπίζετε καταστάσεις, όπως:

«Κάθε πρωί μέχρι να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο, ζω ένα μαρτύριο».

«Γίνεται καθημερινά μάχη με το θέμα του διαβάσματος. Δεν ξέρω τι να κάνω πια».

«Το παιδί μου γυρνάει συχνά στεναχωρημένο από το σχολείο. Δεν ξέρω τι τρέχει και πώς να το βοηθήσω».

«Με πιάνει απόγνωση με το θέμα του φαγητού. Δεν τρωει τίποτε εκτός από ένα ή δύο φαγητά και αυτά με το ζόρι».

«Ο μικρός έρχεται κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας και δεν ξέρω πως να κόψω αυτή τη συνήθεια. Δεν κοιμάμαι πια».

«Δεν μου φτάνει το πρωινό μαρτύριο, έχω και το βραδινό. Να τα ξεκολλήσω από την τηλεόραση και μετά το μπάνιο τους, τα δόντια τους, να τα βάλω στο κρεβάτι τους και να τα καταφέρω να κοιμηθούν. Στο τέλος της ημέρας είμαι πραγματικά εξαντλημένη». 

«Ανησυχώ πολύ με τα παιδιά μου τώρα που μπαίνουν στην εφηβεία. Τα ναρκωτικά, το internet, οι παρέες, το αλκοόλ, οι εξετάσεις, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τα ατυχήματα, η εμφάνιση, οι αξίες. Έχω μεγάλο άγχος».

«Οι δάσκαλοι μου λένε ότι το παιδί μου έχει αρχίσει και γίνεται επιθετικό στο σχολείο. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ αυτό».

«Δεν μπορώ να ξεκολλήσω το παιδί μου από το Χ-box, το internet και τα βιντεοπαιχνίδια».

«Οι κανόνες σπάνια τηρούνται και συνοδεύονται από φωνές, ένταση και αποξένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου