Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 29/01/2013 στις 09.30πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη και το κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.35πμ με την λήψη αποφάσεων επί «7» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται  στην πρόσκληση με Α.Π. 3721 ημερομηνίας 24/01/2013.

Τα «7» τακτικά θέματα της ατζέντας που συζητήθηκαν είναι.....  

1. Εκλογή Αντιπροέδρου Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ομόφωνα εκλέγεται ο κ. Βάρσος Βασίλειος.

2. Διαβίβαση μελέτης οριοθέτησης τμήματος του ρέματος Σαπφούς στην περιοχή Παληάγιαννη.

Εγκρίνεται ομόφωνα με τις παρατηρήσεις της διόρθωσης του τίτλου του θέματος, όπως τις εισηγήθηκε η κ. Αικ. Μουστάκη

3. Εκδίκαση ενστάσεων κατά της υπ’ αρ. 171/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (επανεπιβολή Διατάγματος Ρυμοτομίας του έτους 1975 στη Λ. Κηφισίας, στο Ο.Τ. 344)».

Αφορά το τμήμα της Λεωφ. Κηφισίας από Σαρανταπόρου μέχρι Ιωνίας.

Εγκρίνεται ομόφωνα σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

4. Τροποποίηση χρήσεων γης στο Ο.Τ. 26 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς με την πρόταση να επιτρέπεται στα οικόπεδα που έχουν πρόσοψη στην οδό Τατοΐου η χρήση εμπορικών καταστημάτων εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών όπως προβλέπεται από την αμιγή κατοικία και μέχρι εκτάσεως των 200,00τ.μ. εξαιρούμενων καταστημάτων τα οποία λειτουργούν μετά το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων (κέντρα διασκεδάσεως, αναψυκτηρίων - σνακ - μπαρ.) «Εκδίκαση ενστάσεων».

Ομόφωνα απορρίπτονται οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.

5. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης  α) τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας στην οδό Ρόδων, β) κυκλοφοριακή ρύθμιση στη διασταύρωση των οδών Πηγής - Ειρήνης και  Θησέως στην Εκάλη και γ) τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης εισόδου σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων στους δρόμους του Δήμου που είναι κατασκευασμένοι από κυβόλιθους.

Εγκρίνονται ομόφωνα οι προτάσεις του Δημοτικού Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

6. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην  Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς : Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων στο τμήμα της οδού Κρήτης (από Λ. Κηφισιάς έως την οδό Διονύσου), στην Κηφισιά.

Εγκρίνεται ομόφωνα η εισήγηση του μελετητή.

7. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην  Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς: Λήψη απόφασης για την μονοδρόμηση τμήματος της οδού Διονύσου (από Λ. Κηφισίας έως την οδό Κρήτης) ,   στην Κηφισιά.

Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία η μερική εφαρμογή της μονοδρόμησης του τμήματος της οδού Διονύσου μέχρι την οδό Γορτυνίας και η επανεξέταση του θέματος μετά την νέα χρήση που θα εγκριθεί στο κατάστημα που ήταν ο φούρνος Πλάτανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου