Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Βραβεύτηκαν τα Βρώμικα Κόλπα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το ψυχολογικό θρίλερ «Βρώμικα Κόλπα»  του Ντέιβιντ Φόλεϋ, την   εκπληκτική παράσταση που παίζεται για 2η χρονιά στο Studio Κυψέλης σε ευρηματική σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Μαρία Αλιφέρη, Χρήστο Λιακόπουλο και Μάριο Ντερνέ, βράβευσε ο πρόεδρος του Ομίλου  UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων της UNESCO υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Β. Αμερική  Ιωάννης Μαρωνίτης. 

H Δέσποινα Βολίδη (σκηνικά- κοστούμια), ο Ηλίας Μαλανδρής, η Μαρία Αλιφέρη, ο Ι. Μαρωνίτης, η  κυτταρολόγος  Κωνσταντίνα Ρίτσου, και κάτω ο Γιώργος Λιβανός.

Το θρίλερ «Βρώμικα Κόλπα» που έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης με την υποψηφιότητά του για το βραβείο Edgar πραγματεύεται την προδοσία, την αναπάντεχη εξέλιξη των καταστάσεων και τις επικίνδυνες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.  

Η επιτυχία μίας σύγχρονης τραγωδίας με αστυνομική πλοκή εξαρτάται από την απόδοση του μεταφραστή, την καθοδήγηση του σκηνοθέτη με την τελική ερμηνεία των ηθοποιών , που στην συγκεκριμένη προσπάθεια δίνει τέλειο αποτέλεσμα.


Ο Χρήστος Λιακόπουλος, η Δ. Βολίδη, η Α. Σάντορα, ο παραγωγός του αγγλικού έργου, ο Ι. Μαρωνίτης κι η Μαρία Αλιφέρη.

Παρόντες ο υπεύθυνος Νεολαίας του Ομίλου και σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας και η διευθύντρια του Θεάτρου «Studio Κυψέλης», συγγραφέας και ηθοποιός Αγγελική Σάντορα.

Ο  Ιωάννης Μαρωνίτης  τόνισε «Το εκπληκτικό και καθηλωτικό αυτό θρίλερ είναι ένα μαύρο διαμάντι που πληρεί άρτια όλες τις προϋποθέσεις μίας υψηλής αισθητικά παράστασης. Η επιτυχία της στηρίζεται στις πολύ σημαντικές παρουσίες των συντελεστών  και στην απόδοση της αξεπέραστης Μαρίας Αλιφέρη. Ο Όμιλος για την UNESCO Ν. Πειραιώς και Νήσων στηρίζει το θέατρο και τους καλλιτέχνες και οποιαδήποτε προσπάθεια προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου