Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η Γηραιά Αλβιών....γηραιά στο πνεύμα του Ολυμπισμού!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι πολύ-αναμενόμενοι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο, μας αποκάλυψαν την «κηδεία της αισθητικής» η οποία εξετελέσθη πανηγυρικά!.....και γεγονότα τα οποία δεν μας είχαν προβληματίσει μέχρι σήμερα!   

Το πρώτο γεγονός είναι η Τελετή Έναρξης η οποία υπήρξε, αν όχι χειρότερη όλων των εποχών, τουλάχιστον ένα απίστευτο ρηχό  «υπερθέαμα» πλήρως άσχετο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ολυμπισμό.
Δεν μπορείς να κατηγορήσεις μια χώρα σαν την Αγγλία για έλλειψη  Ιστορίας  και ιδιαίτερων επιτευγμάτων.....πέρα από τη Βιομηχανική Επανάσταση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μερικά σύγχρονα ή παλαιότερα παραμύθια, καλή μπάλα, σοβαρό κινηματογράφο, παράδοση στο μιούζικαλ και μεγάλη συμβολή στη  ροκ μουσική!
Αλλά υποτίθεται ότι μια μεγάλη χώρα σαν την Αγγλία, όταν μάλιστα διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά (το 1908,  το 1948 και φέτος) θα έπρεπε να αποδείξει ότι έχει ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ με το τι έχει να κάνει!  

Και εδώ ήταν δυστυχώς το ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ που θα έκανε ακόμα  και τον τελευταίο οπαδό της Αγγλικής κουλτούρας να θέλει να κρυφτεί από ντροπή! Μέσα στο συμβατικό και φλύαρο υπερθέαμα δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ μήνυμα για τον Ολυμπισμό, για τα Αθλητικά Ιδεώδη κτλ. Αντίθετα  υπήρχαν οι  άφθονοι μορφασμοί του Mr Bean που έδιναν δυστυχώς το «μέτρο» του όλου προβλεπόμενου «υπερθεάματος»!
Το δεύτερο γεγονός είναι οι εκδηλώσεις αισθημάτων των Άγγλων για την Ελλάδα, τη γενέτειρα του Ολυμπισμού, με τα ειρωνικά σχόλια τους ή τα αήθη ρατσιστικά δημοσιεύματα της SUN του Λονδίνου και για να δέσει το γλυκό.....με την ανιστόρητη δήλωση  του Ζακ Ρογκ ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του σε διάθεση κολακείας της διοργανώτριας χώρας, λέγοντας με πάσα επισημότητα για την Αγγλία ότι......«κατά μία έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους απόψε! Αυτή η σπουδαία, φίλαθλη χώρα αναγνωρίζεται ευρέως ως η γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού»!!
Τέλος, σαν κερασάκι στην τούρτα, ήρθε το τρίτο γεγονός.....με το βίντεο που έπιασε την Βασίλισσα Ελισάβετ να… χαζεύει και να βγάζει από πλήξη τις παρανυχίδες της!

Ποιος ξέρει το τι σκεπτόταν εκείνη την στιγμή, αλλά έδειξε να βαριέται την Τελετή Έναρξης, ίσως το συγκεκριμένο σημείο του όλου σκηνικού. Όπως και να ‘χει, προκάλεσε παγκόσμιο σάλο.....το βίντεο αυτό.... !!

Το μόνο που αξίζει πραγματικά να πει κανείς για την Τελετή Έναρξης ήταν το God Save the Olympics!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου