Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η επικινδυνότητα της μη έγκαιρης αποκομιδής κηπαίων απορριμμάτων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πληροφορούμεθα ότι πρωτοκολλήθηκε σήμερα το μεσημέρι εγγράφως στο Πρωτόκολλο του Δημαρχείου με Α.Π.34297/18-7-2012, η κάτωθι αίτησης Δημότη που απευθύνεται προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Βασίλη Ξυπολυτά.....

«Κύριε Αντιδήμαρχε Καθαριότητας,   

Με το παρόν έγγραφο σας ζητώ να μου απαντήσετε εγγράφως εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας στα παρακάτω ερωτήματα υπόψη της απόφασης Δ.Σ. Κηφισιάς 13/2008 (Τοπική Κανονιστική Απόφαση για την Καθαριότητα στο Δήμο Κηφισιάς), ιδιαίτερα δε του αρ.5.6. αυτής:

- Είναι υποχρέωση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Κηφισιάς η αποκομιδή κηπαίων απορριμμάτων;

- Τηρείται το δημοσιευμένο πρόγραμμα αποκομιδής κηπαίων απορριμμάτων στην Κηφισιά;

- Για ποιους λόγους η Κηφισιά βρίθει κηπαίων απορριμμάτων που δεν αποκομίζονται εδώ και δύο τουλάχιστον εβδομάδες; 

Παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως και αιτιολογημένα τις απαντήσεις σας επί των παραπάνω ερωτημάτων μου, και να ενεργήσετε χωρίς άλλη χρονοτριβή τον καθαρισμό της Κηφισιάς αποκομίζοντας τα κηπαία απορρίμματα.

Η μη αποκομιδή τους υπό τις παρούσες κλιματολογικές συνθήκες επιφέρει κίνδυνο πυρκαγιάς και κατ’ επέκταση συνιστά ως πράξη ή παράλειψη πράξης σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και τις περιουσίες των δημοτών. 

Για τη διαπίστωση του αξιοποίνου της διακινδύνευσης αυτής αρκεί ότι έχει δημιουργηθεί κίνδυνος που απειλεί τα ως άνω αγαθά των δημοτών».  

Με την ευκαιρία αυτή η εφημερίδα Kifisia Press έκανε μια δειγματοληπτική έρευνα κηπαίων απορριμμάτων που δεν αποκομίσθηκαν μέχρι και την Τετάρτη 18/07/2012 στις οδούς Πόντου, Αριάδνης και Δρυάδων, την οποία προβάλλουμε για να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία / ανησυχία του εν λόγω Δημότη!

Οδός Πόντου.

Οδός Αριάδνης.

Δρυάδων και Αριάδνης γωνία.

Οδός Δρυάδων βρίθει πευκοβελόνες.

Οδός Δρυάδων βρίθει πευκοβελόνες.

Οδός Αριάδνης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ κ. Αντιδήμαρχε αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ύστερα από τις υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ  στην Αττική!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου