Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία αλληλεγγύης για εξεύρεση εργασίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες «επιτυχημένοι επιχειρηματίες» Ελληνο-αμερικάνοι,  Ελληνο-καναδοί, Ελληνο-αυστραλοί και Έλληνες της διασποράς που μπορούν να βοηθήσουν - την εγκλωβισμένη σε ιστορικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες Ελλάδα - προτιμώντας ένα Έλληνα εργαζόμενο για κάθε διαθέσιμη θέση (μερικής ή πλήρους απασχόλησης) στις επιχειρήσεις τους.


Γι' αυτό δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.hireagreek.com, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι δημιουργούν ένα προσωπικό λογαριασμό και καταχωρούν το Βιογραφικό τους Σημείωμα και οι εργοδότες  από όλο τον κόσμο να αναρτούν αγγελίες θέσεων εργασίας! 

«Οι έλληνες είναι ταλαντούχοι» αναφέρεται στην ιστοσελίδα! «Μολονότι τον τελευταίο καιρό η κοινή γνώμη έχει στραφεί εναντίον τους, είναι γνωστό ότι υπό σωστές εργασιακές συνθήκες μπορούν να παράγουν άριστα αποτελέσματα, κάτι που ανέδειξε επιτυχημένους επιχειρηματίες τόσους Έλληνες της διασποράς ανά τον κόσμο»!

Η πρωτοβουλία μετρά σχεδόν ένα μήνα! Έως σήμερα δεκάδες ομογενείς έχουν ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία, ενώ εκατοντάδες είναι οι Έλληνες που έχουν αναρτήσει τα Βιογραφικά τους αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό!

«Ωστόσο η μαζική μετανάστευση από την Ελλάδα δεν αποτελεί λύση» πιστεύει ο 25χρονος δημιουργός της ιστοσελίδας Τάσος Παπαποστόλου, ο οποίος το 2009 ίδρυσε και έκτοτε διευθύνει ένα ομογενειακό ειδησεογραφικό δίκτυο με έδρα την Καλιφόρνια!

Σήμερα, επισημαίνει ο Τάσος Παπαποστόλου, πολλές θέσεις εργασίας όπως γραφίστες, προγραμματιστές, μεταφραστές κ.ά. μπορούν να καλυφθούν μέσω τηλεργασίας!...δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα να αναλαμβάνουν, εξ αποστάσεως, διάφορες τέτοιες θέσεις τηλεργασίας!

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εργοδότες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη να στρέφονται για συνεργασία εξ αποστάσεως σε χώρες με χαμηλότερο εργατικό κόστος!

Διαδώστε όσο μπορείτε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία της ιστοσελίδας www.hireagreek.com  για να βρουν δουλειά οι νέοι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου