Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Με την ορχήστρα των Κυκλάδων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την πιο πρόσφατη δουλειά τους που είναι αφιερωμένη στη μουσική για τον κινηματογράφο παρουσιάζουν ο Νίκος Κυπουργός και η Ορχήστρα των Κυκλάδων στις 17 Μαρτίου 2012 στις 20.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Στη συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωρίζοντας τη Μουσική και τους Μουσικούς», το οποίο σχεδίασε και επιμελείται ο Γιώργος Κουμεντάκης, θα ακουστούν συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.

Ο Νίκος Κυπουργός, που τα τελευταία χρόνια μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις υποχρεώσεις του στην Αθήνα και τη νησιώτικη ηρεμία που βρίσκει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μαζί με μια ομάδα είκοσι πέντε μουσικών που όλοι τους ζουν στη Σύρο, δημιούργησαν πριν από ενάμιση χρόνο την Ορχήστρα των Κυκλάδων.

Το μεράκι με το οποίο δουλεύει αυτό το πολυμελές σχήμα, είναι μια απόδειξη ότι η συλλογικότητα και η έκφραση μέσω της τέχνης είναι ένα ασφαλές αντίδοτο στη γκρίνια και την κατήφεια της κρίσης.

Στο μικρό χρονικό διάστημα από το ξεκίνημά της, η Ορχήστρα έχει ήδη στο ενεργητικό της τρεις θεματικούς κύκλους, που παρουσιάστηκαν σε 10 πετυχημένες συναυλίες που έγιναν στη Σύρο, τη Μύκονο και το Λαύριο, σε κάποιες από τις οποίες υπήρξε και φιλική συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά στο 210 3418579, από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-14:00 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου