Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το νέο Fiat Panda κατακτά τη διάκριση «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

O μεγάλος νικητής της διαδικασίας ανάδειξης του Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012 ήταν το νέο Fiat Panda στον θεσμό που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά.


Στην εκδήλωση για την τελική φάση της ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το Fiat Panda απέσπασε την πρώτη θέση με διαφορά 20 βαθμών από τον δεύτερο φιναλίστ, «κερδίζοντας» τους εκλέκτορες με τα ξεχωριστά προϊοντικά χαρακτηριστικά του, όπως ο συνδυασμός οικονομίας, οικολογίας και επιδόσεων με τους downsized κινητήρες βενζίνης 0,9 και 1,2 λίτρων και πετρελαίου 1,3 λίτρων, η ασύγκριτη πρακτικότητα και πολυχρηστικότητα στην καθημερινή συμβίωση, αλλά και η υψηλή κατασκευαστική ποιότητά του.

Ένα χαρακτηριστικό που οφείλεται και στο ολοκαίνουργιο και πρωτοποριακό σε συστήματα και τεχνολογίες εργοστάσιο κατασκευής του στη Νάπολη της Ιταλίας.

Οι εκλέκτορες επίσης εκτίμησαν την παθητική και ενεργητική του ασφάλεια, τη μοντέρνα του αισθητική, την εξαιρετική για αυτοκίνητο πόλης οδική συμπεριφορά του, που θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, τις φιλικές προς το χρήστη νέες τεχνολογίες του και φυσικά, τους άφθονους, ευμετάβλητους και πλήρως λειτουργικούς εσωτερικούς του χώρους.

Ο οικολογικός χαρακτήρας του νέου Panda είναι και αυτός ένα από τα προϊοντικά σημεία-κλειδιά που εκτιμήθηκαν από τους εκλέκτορες του θεσμού. Tο νέο Panda διαθέτει πολύ οικονομικούς κινητήρες (μικτή κατανάλωση από 4,1 λίτρα/100 χλμ. για τον κινητήρα Twinair ή από 3,5 λίτρα/100 χλμ. στην περίπτωση του κινητήρα Multijet II), με πληθώρα τεχνολογιών (βενζίνη, πετρέλαιο, διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο / υγραέριο) και με μειωμένες εκπομπές ρύπων (εκπομπές CO2 μόλις 95gr/km από τον κινητήρα Twinair).

Το βραβείο για το Fiat Panda παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat αναγνωρίζονται ως «ειδικοί για το αυτοκίνητο». Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να αξιολογείτε τα αυτοκίνητα και να ενημερώνετε με εγκυρότητα τους καταναλωτές, όχι μόνο με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες και προτιμήσεις του Έλληνα οδηγού.

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία των 10 φιναλίστ:


1. Fiat Panda                        168 βαθμοί
2. VW up!                             148 βαθμοί
3. Ford Focus                         98 βαθμοί
4. Toyota Yaris                       92 βαθμοί
5. Kia Rio                               80 βαθμοί
6. BMW Σειρά 1                      37 βαθμοί
7. Audi Q3                              33 βαθμοί
8. Nissan Micra                       26 βαθμοί
9. Citroen DS4                        22 βαθμοί
10. Lancia Ypsilon                   21 βαθμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου