Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ακτίνα στα Αισχύλεια!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 26 Αυγούστου 2012  τα «Αισχύλεια 2012» ανοίγουν τις πύλες τους φιλοξενώντας την πρωτοβουλία ΑΚΤΙΝΑ* στον χώρο υποδοχής του φεστιβάλ.

Στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου στην παραλία της Ελευσίνας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο «πράσινος» σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων  συσκευών, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια και προσαρμόζει την αρχιτεκτονική του μορφή σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του χρήστη.


Η ιδέα της αυτόνομης και ευμετάβλητης «Αστικής Πρίζας», αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες του φεστιβάλ και εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συζήτησης πάνω στις δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αξιοποίησή τους κατανεμημένα στο δημόσιο χώρο της πόλης.


Η ΑΚΤΙΝΑ* αποτελεί τη δημιουργική συνάντηση των ομάδων CITY INDEX και ENERGIZE, οι οποίες ξανασκέφτονται τον τρόπο που κατοικούμε και κινούμαστε στη σύγχρονη πόλη.

Στην πρώτη τους αυτή συνεργασία, σχεδιάζουν ένα δίκτυο κοινόχρηστων και ενεργειακά αυτόνομων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων συσκευών.

Οι σταθμοί απλώνονται στην πόλη για να την εξοπλίσουν με μονάδες παραγωγής «πράσινης» ενέργειας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των σύγχρονων κατοίκων, που επιθυμούν οι δραστηριότητές τους να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου