Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σε όλη την Ελλάδα οι Νεφέλες!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με τη κωμωδία του Αριστοφάνη Νεφέλες σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη. Έτσι παρουσιάζεται στις 29 Αυγούστου 2012 στο Green Theater, στο Αρχαίο Θέατρο στις Κλεωνές Νεμέας.

Ο Αριστοφάνης στο πρόσωπο του Σωκράτη σατιρίζει τις «προοδευτικές» εκπαιδευτικές ιδέες που εισήγαγαν οι σοφιστές στην αρχαία Αθήνα.


Σε μια εποχή  κοινωνικών και ηθικών αναζητήσεων και έντονων ανακατατάξεων που τα όρια των ρευμάτων, των ιδεών και της προόδου βρίσκονται σε σύγχυση και υπό διαπραγμάτευση (όπως και το εκπαιδευτικό σύστημα!) το αριστοφανικό έργο αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης
Στο κείμενο της παράστασης έχουν προστεθεί αποσπάσματα από Πλατωνικούς Διαλόγους.
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Μαστοράκης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Κίνηση: Φωκάς Ευαγγελινός

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μυλωνάς,  Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Νταλιάνης,  Νίκος Ψαρράς,  Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Λαέρτης Μαλκότσης, Όμηρος Πουλάκης, Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Οικονόμου.

Χορός: Τάνια Τρύπη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Φοίβος Ριμένας, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Ιωάννης Παπαζήσης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αμαλία Τσεκούρα, Χρήστος Σπανός, Λήδα Μανουσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Δανάη Κατσαμένη, Γιωργής Τσουρής, Σπύρος Κυριαζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου