Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Την Τετάρτη  25 Ιουλίου 2012 και ώρα 06.00μμ  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Κορογιαννάκη, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία έγινε ομόφωνη επικύρωση πρακτικού της 27/06/2012,  ακολούθησε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συνέχεια  συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα......χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!...... «1» έκτακτο και «27» τακτικά θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 13 ημερομηνίας 20/07/2012.

Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος,  εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η διάθεση 249.000,00 Ευρώ για παιδική χαρά στην Εκάλη και 128.000,00 Ευρώ για την μελέτη πολεοδόμησης «Υπολοίπου Βαρειών».

Σημείωση συντάκτη:

Το θέμα των πόρων του Πράσινου Ταμείου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι σύμφωνα με τον Ν. 3843/2010 οι πόροι αυτοί πρέπει να διατίθενται – αποδίδονται στους Δήμους για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας που διαταράσσεται με τις τακτοποιήσεις του Ν. 3843/2014 και των αλλαγών χρήσεων του Ν. 4014/2011.

Η διάθεση των πόρων είναι θετικό στοιχείο, όμως αυτό που πρέπει να εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι εάν οι πόροι αυτοί διατίθενται κατά προτεραιότητα εκεί που διαταράσσεται η περιβαλλοντική ισορροπία με τις τακτοποιήσεις, ώστε να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο αλλού να διαταράσσεται η ισορροπία και αλλού να διατίθενται οι πόροι.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος αναφέρει επίσης ότι με νεώτερο έγγραφο της Δασικής Υπηρεσίας, οι ενστάσεις για τις δασικές εκτάσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2012.

Έκτακτο θέμα

1. Λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς στα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΠΟΣΑ), προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας της Περιφέρειας Αττικής.  

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος δήλωσε ότι στη σύμπραξη θα είναι επικεφαλής ο Δήμος Κηφισιάς και η Δημοτική Εταιρεία «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.».

Ως συμπράττοντες μετέχουν επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς και οι εταιρείες «Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διάσταση Α.Ε.» η «Your Consulting Partner» και η «01 Πληροφορική» που είναι πιστοποιημένες από την Περιφέρεια!

Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι έχουν γίνει και άλλες προτάσεις προς τον Δήμο, με πιο πρόσφατη εκείνη που περιλαμβάνει την συνεργασία με τους Δήμους Διονύσου, Αχαρνών και Μεταμόρφωσης, καθένας εκ των οποίων θα μπορεί να εξυπηρετήσει 20 άνεργους δημότες. Επίσης τόνισε ότι καλόν είναι να αξιοποιούμε τα επιδοτούμενα προγράμματα γιατί διαφορετικά αυτά τα χρήματα θα μείνουν στις Βρυξέλλες!

Τέλος πρότεινε ως τακτικό μέλος τον Λεωνίδα Ψυχόπαιδα και αναπληρωματικό τον Γιώργο Σκορδίλη της «Πόλη Φως».

Η κ. Α. Συνοδινού, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, τάχθηκε  υπέρ αυτής της συνεργασίας η οποία βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Γ. Σκορδίλης τάχθηκε υπέρ της αποδοχής της πρόσκλησης από τον Δήμο, εκτιμώντας ότι η λογική του Ταμείου Ανεργίας, όπου κάποιος κάθεται και πληρώνεται, δεν τον βρίσκει σύμφωνο!

Η  κ. Σπηλιωτοπούλου υποστήριξε ότι τα προγράμματα αυτά ωφελούν μόνο ορισμένες εταιρείες για να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν, στηριζόμενες σε ευαίσθητους τομείς όπως η ανεργεία!

Ο κ. Κανακάκης τόνισε ότι αυτού του είδους τα προγράμματα δεν προσφέρουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα και κανένα εφόδιο για να βρει κάποιος εργασία!

Υπέρ αυτής της συνεργασίας τάχθηκε η κ. Χ. Κοσμά θεωρώντας ότι είναι θετικό να  υπάρχουν χρηματοδοτήσεις για εκπαιδεύονται άνεργοι και να κυκλοφορεί το χρήμα στη τοπική κοινωνία!

Τελικά το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία διότι ο κ. Σιδέρης  ψήφισε κατά και οι κ.κ. Κανακάκης και Σπηλιωτοπούλου παρών! 

Τακτικά θέματα

1.  Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 433/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί έγ κρισης Β΄ τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2012 (αρθρ. 266 του Ν. 3852/2010).

Το 1ο  που αφορούσε την Λήψη.....όπου δόθηκε η ευκαιρία να επισημανθούν οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και ο Δήμος μας, οι οποίες και τον υποχρεώνουν να αναμορφώνει το τεχνικό του πρόγραμμα αλλά και τα στοιχεία του προϋπολογισμού λόγω του περιορισμού των εσόδων του.

Η προσπάθεια όπως είπε ο Δήμαρχος, με το τέλος του χρόνου ο προϋπολογισμός να είναι ισοσκελισμένος για να αποφευχθεί η ανάγκη δανεισμού όπως την προβλέπει ο νόμος.

Εγκρίνεται

2. Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς  έτους 2012. Εγκρίνεται.

3. Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του Δήμου Κηφισιάς      οικ. έτους 2012. Εγκρίνεται.

4. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 59/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την εκδίκαση ενστάσεων κατά της γνωμοδότησης του ΚΣΧΟΠ για τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς στο Ο.Τ. 291 επί της οδού Αιγίνης.

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση για το θέμα όπου και εξετέθησαν αντιτιθέμενες απόψεις από τον Αντιδήμαρχο Χωροταξίας και άλλους, προς την εισήγηση της Επιτροπής που συμφωνούσε με την εισήγηση της Επιτροπής Πολεοδομικών Θεμάτων.

Το ενδιαφέρον οφείλεται όχι μόνο ως προς το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ως προς το τι γενικότερα ισχύει και επιβάλλεται να γίνεται, σε ότι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους  που προβλέπονται από  το ρυμοτομικό σχέδιο και δεν έχουν  τακτοποιηθεί. Δηλαδή δεν έχει γίνει η πράξη αναλογισμού και δεν έχει γίνει η διάνοιξη του προβλεπομένου δρόμου.

Νομίζουμε ότι με εισήγηση της Αρμοδίας Διεύθυνσης και του Αντιδημάρχου Χωροταξίας πρέπει να έλθει σαν γενικότερο θέμα στο Δ.Σ.  γιατί υπάρχουν αρκετά τμήματα δρόμων της Πόλης που δεν έχουν διανοιγεί όπως και τμήματα κοινοχρήστων χώρων που δεν έχουν απαλλοτριωθεί.

Τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία!

5. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 61/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την εκδίκαση ενστάσεων κατά της σημειακής τροποποίησης της Πολεοδομικής Μελέτης (ΠΕ 14) της περιοχής Πανόραμα του Δήμου Κηφισιάς. 

Η συζήτηση των ενστάσεων για την έγκριση της πολεοδόμησης του Πανοράματος, η έγκριση της οποίας καθυστερεί για πολλά χρόνια στο ΥΠΕΚΑ,  Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού λόγω επιφυλάξεων της Διευθύνσεως για το μη δασικό ορισμένων τμημάτων της περιοχής.

Βασικά το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας και τις επεξηγήσεις που έδωσε ο μελετητής, γνωμοδότησε θετικά προς την πρόταση της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού να εξαιρεθούν τα αμφισβητούμενα τμήματα και να προχωρήσει η έγκριση για το υπόλοιπο τμήμα (περίπου 450 ιδιοκτησίες).

Σχετικά με τα εξαιρούμενα τμήματα αυτά να ενταχθούν μετά την αποσαφήνιση του δασικού ή μη.

Εγκρίνεται

6. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 58/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τον καθορισμό ειδικών όρων δόμησης στο Ο.Τ. 2 του Δήμου Κηφισιάς – 1ο Δημοτικό Σχολείο. Εγκρίνεται.

7. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 64/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την κυκλοφοριακή ρύθμιση στην ενότητα Ν. Ερυθραίας για εγκατάσταση πλαστικών εμποδίων επί της οδού Αναξαγόρα 18 στη Ν. Ερυθραία για την προστασία φρεατίου υδρομετρητών. Εγκρίνεται.

8. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 65/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την κυκλοφοριακή ρύθμιση απαγόρευσης στάθμευσης σε τμήμα της οδού Χρ. Σμύρνης στη Ν. Ερυθραία. Εγκρίνεται.

9. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 66/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πεσματζόγλου στην Κηφισιά. Εγκρίνεται.

10. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 9.000,00 € για διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Αλλοτινές Πατρίδες 2012». Εγκρίνεται.

11. Πρόταση συνεργασίας στο πλαίσιο πρότασης LIFE+ με προτεινόμενο τίτλο «Διαχείριση Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων» για συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εγκρίνεται.

12. Συγκρότηση Επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πάρκου Ήρας – Φίλων του Καστρίου».

Αυτό το πάρκο δεν λειτούργησε σωστά, δεν μπορούν  να μπουν ΑΜΕΑ. Το όλο έργο έγινε εκτός διαδικασιών και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Πόλη Φως» δεν το ψήφισε.

Μήπως ο τέως Δήμος Ν. Ερυθραίας δεν τήρησε διαδικασίες και πληρώνει αμαρτίες ο σημερινός Δήμος;;

Εγκρίνεται.

13. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 421/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά αποζημίωση λόγω απαλλοτρίωσης έκτασης συνολικά 114,85 τ.μ., ιδιοκτησίας κ.κ. Μαρινάκη Ξενοφώντα – Στυλιανού του Παναγιώτη και της Καλλιόπης χας Βασιλείου Ξυδιά στο Ο.Τ. 858 με κωδικό κτηματογράφησης 012602 στην περιοχή της Κηφισιάς «ΟΥΛΕΝ». Εγκρίνεται.

14. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 422/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την κάλυψη της ζημιάς, που υπέστη το όχημα του κ. Πετρόπουλου Ιωάννη, λόγω πτώσης σε υπόνομο όμβριων υδάτων, στην Πεντέλης 6 στην Κηφισιά, σύμφωνα  με  την θετική βεβαίωση υπαιτιότητας του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίνεται.

15. Έγκριση αίτησης αποζημίωσης του Δήμου Κηφισιάς από χρησάμενο ποδήλατο λόγω κλοπής. Εγκρίνεται.

16. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού  διαγωνισμού (με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή προσφοράς σε ακέραια έκπτωση επί τοις εκατό (%)  επί του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας) ύψους 73.800,00 € του Φ.Π.Α. συμπεριλαμβανομένου,  που θα βαρύνει τον Κ.Α. του προϋπολογισμού: 20.6263.10 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή οχημάτων και υπερκατασκευών με πλαίσιο MERCEDES»,  έτους 2012. Εγκρίνεται.

17. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας διενέργειας ανοικτού δημόσιου μειοδοτικού  διαγωνισμού (με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή) ύψους 80.000,00 € του Φ.Π.Α. συμπεριλαμβανομένου,  που θα βαρύνει τον Κ.Α. του προϋπολογισμού : 10.6234.06 με τίτλο «Μίσθωση μεταφορικών μέσων για μεταφορά μαθητών»,  έτους 2012. Εγκρίνεται.

18. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6434 με τίτλο «Λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων» προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2012. Εγκρίνεται.

19. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Συντήρηση ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου Δήμου Εκάλης». Εγκρίνεται.

20. Έγκριση 2ης παράτασης εργασιών του έργου: «52η Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων». Εγκρίνεται.

21. Οριστικής παραλαβή της μελέτης: «Τοπογραφική αποτύπωση  του κτήματος Ηλιόπουλου στο Δήμο Κηφισιάς». Εγκρίνεται.

22. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη για της τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο χώρο πρασίνου μεταξύ των Ο.Τ. 704-706-707-700-701 και της οδού 25ης Μαρτίου στο Δήμο Κηφισιάς. Εγκρίνεται.

23. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 200/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Επιστροφή φόρων αχρεωστήτως παρακρατηθέντων». Εγκρίνεται.

24. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 201/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Επιστροφή καταβληθέντος ποσού, για τέλη άδειας οικοδομής».  Εγκρίνεται.

25. Διαγραφή χρεών (άρθρ. 174 του Ν. 3463/2006). Αναβάλλεται.

26. Διαγραφή ποσών από χρηματικούς καταλόγους. Εγκρίνεται.

27. Διαγραφή ποσών από τον υπ’ αρθμ. 740/2012 χρηματικό κατάλογο εισφοράς σε χρήμα. Εγκρίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου