Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η τροποποίηση της νομοθεσίας του «πόθεν έσχες»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τέλος Μαρτίου 2012 η Βουλή υπερψήφισε την πρόταση νόμου 75 βουλευτών με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Α. Κακλαμάνη, για τροποποίηση της νομοθεσίας του «πόθεν έσχες».


Ο Νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων (1) τον αναδρομικό επανέλεγχο στα εισοδήματα των πολιτικών από το 1974 έως 2010 (2) να δίνετε έμφαση στο «έσχες» και μετά στο «πόθεν»!

Όπως είπε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.....κανένας δράστης παρανομιών δεν καταγράφει στη δήλωσή του τα προϊόντα της παράνομης πράξης του. Καταγράφει μόνο ότι μπορεί να δικαιολογήσει  στο «πόθεν»! 

Σε περίπτωση παράληψης δήλωσης οποιοιδήποτε περιουσιακού στοιχείου του υπόχρεου, ο νόμος προβλέπει την κατάσχεση του υπέρ του Δημοσίου αν μέσα σε τρεις μήνες δεν αποδειχθεί ότι νόμιμα έχει αποκτηθεί!

Επίσης προβλέπει την ανάρτηση στο Διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όχι μόνο των πολιτικών όπως πρωθυπουργών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών αλλά και διαχειριστών κομμάτων, γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης, γενικών γραμματέων περιφερειών και λοιπών κρατικών λειτουργών.

Καθώς επίσης δημάρχων, αντιδημάρχων και λοιπών λειτουργών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστών και εισαγγελέων, διοικητών, υποδιοικητών και γενικών διευθυντών τραπεζικών ιδρυμάτων, μετόχων και εταίρων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών καθώς και ημερήσιων ή περιοδικών εντύπων, δημοσιογράφων, στελεχών κρατικών νοσοκομείων του ΕΣΥ, ΙΚΑ κτλ.

Ο Νόμος υπ’ αριθμό 4065/2012 (τροποποίηση του Ν.3213/2003) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος πρώτο, αριθμό φύλλου 77)  στις 09/04/2012, μπορείτε να τον δείτε....πατώντας εδώ.... 
ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΤΕ, κ. Δήμαρχε,  ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διαφάνεια και νομιμότητα έτσι όπως προβλέπει το σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας!

Για αυτό σας  ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ στα πλαίσια της διαφάνειας και νομιμότητας και υπόψη της ανωτέρω τροποποίησης του νόμου......να ενεργήσετε υποδειγματικά στην εφαρμογή του!

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ κ. Δήμαρχε....ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ....νέο «πόθεν έσχες»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου