Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....της συνεδρίασης του Κ. Σ. Νέας Ερυθραίας.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ν. Ερυθραίας συνήλθε την Δευτέρα 23/04/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Α. Ξενάκη στην αίθουσα του κτηρίου της Σπύρου Λούη και Πίττα.


Αφού διαπιστώθηκε σχεδόν πλήρης απαρτία (απουσίαζε μόνο ο κ. Γ. Αγουρίδας) η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι «9» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.17461 ημερομηνίας 19/04/2012.

Σημειώνουμε χαρακτηριστικά την άποψη του κ. Ξενάκη σχετικά με τις προεγκρίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που ισχυρίζεται ότι:

- μέχρι να λήξει η διαβούλευση για την «νέα κανονιστική» καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα Κοινοτικά Συμβούλια είναι υποχρεωμένα να συνεχίζουν να δίνουν προεγκρίσεις εφόσον υπάρχουν αιτήσεις!

- οποιοδήποτε κατάστημα μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας στην αποκεντρωμένη δ/νση Αττικής εφόσον αυτό θίγεται και να γίνει αποδεκτή αυτή η προσφυγή.

- ο έλεγχος νομιμότητας από την υπηρεσία της αποκεντρωμένης δ/νσης Αττικής, συνίσταται στον τυπικό έλεγχο νομιμότητας έκδοσης μια απόφασης και όχι σε έλεγχο ουσίας. Με αποτέλεσμα ναι μεν να ταλαιπωρείται ο κάθε ενδιαφερόμενος αλλά και τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου που σκοπό έχουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης να τις αναιρεί απόφαση μιας άλλης υπηρεσίας!   

1. Εξέταση προσφυγής καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας “ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΕ” κατά της απόφασης 7/2012 της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ερυθραίας.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 5 υπέρ, 1 παρών και 4 κατά, η πρόταση του κ. Προέδρου  να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 για περαιτέρω εξέταση του θέματος!

2. Εξέταση προσφυγής καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας “IL PANINETTO ΕΠΕ” κατά της απόφασης 6/2012 της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ερυθραίας.

Αποφασίστηκε η πρόταση της κ. Καυγαλάκη περί αναβολής προκειμένου να γίνει έλεγχος (αυτοψία από την αντίστοιχη υπηρεσία (πολεοδομία) του Δήμου.

3. Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ επί της οδού ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε’ ΑΡ. 15 στο Ο.Τ. 33 της ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΪΑ – ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4. Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 127 (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΜΑΡΕΣ) στο Ο.Τ. 303 της DIULIGHER OLGA. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

5. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην εταιρεία Σ. ΚΑΠΑΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΜΠΑΡ» με δ.τ. «BACKSTREET» επί της οδού Χαριλ. Τρικούπη αρ. 146 και Στροφυλίου,    Ν. Ερυθραία για αόριστο χρονικό διάστημα. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

6. Χορήγησης  άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην εταιρεία ΕΣΤΙΑΔΕΣ     Α.Ε. στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ με παρασκευαστήριο» με δ.τ. «FLOCAFE» επί της οδού Χαριλ. Τρικούπη αρ. 146 και Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία για αόριστο χρονικό διάστημα. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7. Χορήγησης άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην εταιρεία ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΨΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. στο κατάστημα «ΜΠΑΡ» με δ.τ. «HOLE BAR» επί της οδού Χαριλ. Τρικούπη 146 και Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία για αόριστο χρονικό διάστημα. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

8. Χορήγησης άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην εταιρεία ΠΑ.ΛΕ.ΤΡΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΜΠΑΡ» με δ.τ. «ΠΙΚ-ΝΙΚ» επί της οδού Ν. Πλαστήρα 1 και Στρ. Παπάγου 12, Ν. Ερυθραία για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

9. Εκ νέου απόφαση έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ με εποχιακά τραπεζοκαθίσματα επί της οδού Ελευθ. Βενιζέλου 131 στο Ο.Τ. 11 της εταιρείας ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ Ι. και ΣΙΑ Ε.Ε.

Αναβλήθηκε ώστε να ελεγχθεί αν πλήρωνε για το διάστημα από την πρώτη προέγκριση που του δόθηκε το αντίστοιχο τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ κ. Ξενάκη ότι κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/03/2012 ο κ. Χιωτάκης ανακοίνωσε / επέβαλε ΣΤΟΠ μέχρι νεωτέρας σε νέες άδειες καταστημάτων έως ότου αποφασιστεί και περάσει από το Δ.Σ. η «νέα κανονιστική απόφαση» του Δήμου που θα αφορά τόσο στη λειτουργία όσο και στην αδειοδότηση!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ κ. Ξενάκη δεν θελήσατε να διευκρινίσετε, εδώ και 40 μέρες, την «άποψή» σας για να τεθεί ένα τέρμα  στην συνεχιζόμενη «ασυνεννοησία» που επικρατεί μεταξύ του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας και της Δημοτικής Αρχής για ένα τόσο σημαντικό θέμα;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου