Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Παραβίαση της «κόσμιας» ατμόσφαιρας του Εντευκτηρίου της Εκάλης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης στις 23/03/2012, προ ημερησίας ο Πρόεδρος κ. Γονέος αναφέρθηκε (1) στην ομόφωνη απόφαση το Τοπικού Συμβουλίου στις 13/03/2007 για την χρήση του Εντευκτηρίου της Εκάλης η οποία αναφέρει ότι ο χώρος του Εντευκτηρίου  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκδηλώσεις πλην των πολιτικών ή προεκλογικών εκδηλώσεων! και (2) ότι το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης ως  Διαχειριστής του Εντευκτηρίου εφάρμοζε / εφαρμόζει σχολαστικά την εν λόγω απόφαση, εκτός από μια και μοναδική εξαίρεση  που χρησιμοποιήθηκε.....από όλους τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου κατά την διάρκεια των Δημοτικών Εκλογών το 2010!

Γενική τοποθέτηση / εισήγηση  όλων των μελών του Τοπικού Συμβουλίου ήταν να μην επαναληφθεί  καμία εξαίρεση και εγκρίθηκε ομόφωνα η συνέχιση της πιστής εφαρμογής της απόφασης με ημερομηνία 13/03/2007.

Παρά την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, στις 21/04/2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00πμ ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Β’ Αθηνών μίλησε σε  οργανωμένη προεκλογική εκδήλωση στο Εντευκτήριο της Εκάλης!

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Λειτουργίας Πόλης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Νίκος Παναγιώτου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρκεσίνης, η κ. Καβούρη, η κ. Αγγελική Βαλασοπούλου, η  κ.  Ηλιάνα Στεφανάκου και ο κ. Γιάννης Διονυσιώτης.

Μετά την λήξη της ομιλίας του κ. Γιακουμάτου, υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ των παρευρισκομένων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  μια  ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία εντάθηκε ακόμη περισσότερο  μετά την αποχώρηση του  κ. Γιακουμάτου! 

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Κηφισιάς, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Χιωτάκη, η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη διάθεση, ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων, για την εγκατάσταση των εκλογικών περιπτέρων για την προβολή τους, τον καθορισμό των ωρών λειτουργίας τους και τον βαθμό έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αναστάσιου Γιαννίτση.

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε ΜΟΝΟ τη διάθεση (1) της αίθουσας του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος», (2) της αίθουσας «Βίλλα Δροσίνη» και (3) της αίθουσας Βίλλα Κώστα!

Όπως πληροφορηθήκαμε, η άδεια χρήσης του Εντευκτηρίου της Εκάλης για την εν λόγω προεκλογική εκδήλωση εδόθη από την Δημαρχική Αρχή προς τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ., παρόλο που (1) η Διακομματική Επιτροπή στις 20/04/2012 δεν είχε αποφασίσει την διάθεσή της και (2) υπήρχε η ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης στις 23/03/2012 να μην χρησιμοποιηθεί το Εντευκτήριο  για πολιτικές ή προεκλογικές εκδηλώσεις! Γιατί άραγε;;

ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΥΜΕ.....δεν νομίζετε κ. Δήμαρχε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να παίρνει «ανοικτή» θέση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όταν μάλιστα η «πολιτική» απαξίωση έχει φθάσει στο ζενίθ; Αντίθετα πρέπει να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην υποστήριξη και κατ’ επέκταση εξυπηρέτηση των εισηγήσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων τα οποία αφουγκράζονται τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου