Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Προσόντα x Κακοβουλία = Γινόμενο αρνητικό!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Το ταλέντο, η εξυπνάδα, η καλλιέργεια του πνεύματος, η ευχάριστη εικόνα, τα ετοιμόλογα αντανακλαστικά, η άνεση απέναντι στο κοινό και στον φακό και άλλα χίλια προσόντα όχι μόνο δεν απουσιάζουν αλλά κατακλύζουν την προσωπικότητα του κ. Λαζόπουλου.

Ελκύει την προσοχή των πολλών και μάλιστα ενός κοινού σε ώρα συνήθως διάθεσης προς χαλάρωση και διασκέδαση, όπου τα κριτήρια ατονούν και τον διευκολύνουν να πολιτευθεί ασύστολα.

Γνωρίζω ήδη πάρα πολλούς οι οποίοι αρνούνται να τον παρακολουθήσουν ενώ παράλληλα δεν είναι καθόλου λίγοι όσοι στήνονται απέναντι στην οθόνη της TV χάνοντας ασυναίσθητα μέρος της αισθητικής, του χιούμορ που διαθέτουν, της εν γένει ποιότητάς τους.

Αναμιγνύοντας έντεχνα πρόσωπα που αυτό-εξευτελίζονται δημοσίως και καθημερινώς, με πολιτικούς και σοβαρούς παράγοντες της δημόσιας ζωής προχωρεί σε παραλληλισμούς και εξευτελιστικούς σχολιασμούς.

Σχολιασμούς ανεπίτρεπτους όσον αφορά τα πρόσωπα της πρώτης κατηγορίας τα οποία προφανώς αδυνατούν να προφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους εξευτελίζοντάς τα από το βήμα της εκπομπής του.

Αφήνει έμμεσα να εννοηθεί πως αυτός πρωτίστως και οι θεατές του επίσης οι οποίοι γελώντας θεωρείται ότι τον επιδοκιμάζουν να αισθάνονται το ίδιο έξυπνοι (!) και υπεράνω (!) όσων κρίνονται.

Τέλος το εξαιρετικά επικίνδυνο προέρχεται από την ισοπεδωτική, επιφανειακή, επιπόλαια, φθηνή και ανάγωγη κριτική που ασκεί στα πολιτικά πρόσωπα παρασύροντας ίσως εύκολα μέρος, του μεταφερόμενου εκεί στο στούντιο κοινού του, αλλά και μέρος  εκείνου που τον απολαμβάνει από τηλεοράσεως.

Προσωπικά νομίζω πως για την ηθική αποδιάρθρωση της κοινωνίας μας δεν είναι αμελητέα η συμβολή και του εν λόγω κυρίου. Και όλα αυτά με το αζημίωτο.

Δεν υπάρχει πιστεύω επίορκος πολιτικός και διαπλεκόμενος συνάμα, που ασκώντας πολιτική και μάλιστα τόσο λαϊκίστικη όπως ο κ. Λαζόπουλος , με την άνεση που του προσφέρει το γυαλί, να αποκόμισε τόσα πλούτη.

Σας προτείνω να προσέξετε τα μάτια του πόσο φθόνο περιέχουν για τους πολιτικούς που εργολαβικά ανέλαβε λες να εξοντώσει!          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου